În cursul acestei zile, Comisia Europeană a venit cu o nouă recomandare prin care propune ca persoanelor străine care au trecut prin întregul proces de vaccinare împotriva coronavirusului, precum și celor care vin din țări a căror situație epidemiologică este bună, să li se permită călătoria în Uniunea Europeană fără impunerea unor restricții suplimentare. driver booster pro serial key

O altă propunere

Conform declarației executivului european, Comisia Europeană mai propune și ridicare pragului cu privire la numărul noilor cazuri de coronavirus care este utilizat în vederea stabilirii țărilor pentru care absolut toate tipurile de călătorii pot fi autorizate. lazesoft windows recovery crack

„Comisia (Europeană) propune să se permită intrarea în Uniunea Europeană din motive neesenţiale nu doar pentru toate persoanele care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, ci şi pentru toţi cei care au primit ultima doză recomandată a unui vaccin autorizat în UE.

Aceasta ar putea fi extinsă la vaccinuri care au trecut de procesul de listare al OMS pentru folosirea de urgenţă. În plus, Comisia propune ridicarea… pragului referitor la numărul noilor cazuri de COVID-19 folosit pentru a stabili lista ţărilor pentru care pot fi autorizate toate tipurile de călătorii”, se menţionează în declaraţia executivului european, care adaugă faptul că acest lucru ar trebui în mod normal să ducă la extinderea listei respective.

În momentul de față, din rațiuni care sunt neesențiale în interiorul Uniunii Europene, cele 27 de state membre permit cetățenilor din șapte țări să călătorească sau să vină în vacanță.

De asemenea, Comisia Europeană a mai oferit o nouă „frână de urgență, ” prin intermediul căreia s-ar putea permite introducerea rapidă a anumitor restricții de călătorie pentru acele țări în care se înregistrează o deteriorare severă a situației epidemiologice.

Astfel, în cea de-a treia zi de Paște, 4 mai 2021, statele membre ale Uniunii Europene vor dezbate propunerea de față ca măsura să poate fi pusă înaplicare.