Conform anunțului făcut de către primarul Ioan Turc în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, primăria se pregătește să demareze o campanie de vaccinare împotriva coronavirusului în incinta unui centru comercial din județ.

Campanie locală de comunicare și facilitare a vacinării

Astfel, primarul a răspuns unei interpelări a lui Nicolae Pavelean, consilier USR PLUS, acela care a solicitat o mai multă implicare a municipalității în ceea ce privește campania de promovare a imunizării, precum și de facilitare a accesului la vaccinare.

”Este cât se poate de clar că de ea va depinde viitorul României și, cu siguranță, și al orașului nostru. Am intrat într-o fază în care înscrierile pentru vaccinare încep să nu mai acopere capacitățile de vaccinare existente, iar asta pentru că mulți nu au încrederea necesară în vaccinare.

Pentru că ne dorim toți ca noi, cei din Bistrița și din județ să fim printre primii care revenim la normalitate, vă propun, în completarea campaniei naționale, să inițiem, în colaborare cu Instituția Prefectului, o campanie locală de comunicare și facilitare a vacinării prin încurajarea bistrițenilor să se vaccineze.

Aș dori să văd și la Bistrița, cum am văzut la Timișoara evenimente cum ar fi Maratonul Vaccinării sau Drive-Thru la vaccinare, plus o informare constantă în colaborare cu media bistrițeană și cu specialiști în domeniul medical și, de ce nu, cu personalități bine cunoscute la nivel de Bistrița.

Consider că ar fi oportună chiar formarea unui grup de lucru la nivelul executivului în care și noi consilierii locali și experții din sănătatea publică să se implice pentru o mai bună comunicare și promovare a vaccinării în municipiu și județ”, a spus Nicolae Pavelean.

Ideile competente vor fi incluse în campania cadru.

Primarul Ioan Turc a recunoscut faptul că este nevoie urgentă de o astfel de campanie de promovare a vaccinării.

”Pot să vă spun un lucru pe care, cu siguranță, îl cunoașteți. Am investit într-un centru de vaccinare și avem o echipă mobilă care oferă suport în tot județul.

În data de 9 mai dorim să desfășurăm o acțiune într-o zonă comercială în așa fel încât oamenii să se poată vaccina fără formalități prealabile, iar respectiva acțiune va fi circumscrisă unei campanii de promovare a importanței vaccinării.

Vom gândi rapid – am început deja să facem acest lucru – punctele suport pentru o campanie pro vaccinare. Aștept și propunerile dumneavoastră, sunt deschis ca toate ideile bune să le preluăm și să le încorporăm în campania cadru”, a spus primarul Bistriței.

Ioan Turc impresionat de clip

Videoclipul realizat de către echipa lui Robert Munthiu i-a atras atenția primarului.

”Îi apreciez într-un mod deosebit pe acești tineri. Sunt oameni excepționali și mă gândesc că videoclipul pe care deja l-au pus în circulație și altele care vor urma pot fi preluate în campania pe care o va desfășura Primăria Bistrița.

Într-adevăr, de modul în care se mișcă fiecare UAT pe componenta vaccinării depinde, până la urmă, revenirea la normalitate. Suntem cu toții interesați de acest aspect”, a spus Ioan Turc.