O campanie inedită de donații/colectare a fost inițiată de către Muzeul Județean Satu Mare. Obiectele din perioada comunistă sunt colectate pentru reînnoirea expozițiilor de bază cu această tematică

O campanie inedită de donații/colectare a fost inițiată de către Muzeul Județean Satu Mare. Obiectele din perioada comunistă sunt colectate pentru reînnoirea expozițiilor de bază cu această tematică. Expoziția care ar poate fi sinistră pentru unii și de tristă amintire, face parte oricum am privi lucrurile din trecutul nostru. Ea va reuni la final obiecte de factură diversă specifice vieții cotidiene din perioada comunismului.

Muzeul Județean Satu Mare își reînnoiește expozițiile de bază în care dorește să reconstruiască viața cotidiană din Satu Mare în perioada comunismului. Expoziția va reuni la final obiecte specifice din perioada 1945–1989. Pentru punerea în practică a acestui deziderat muzeul sătmărean a făcut un apel către persoanele care dețin bunuri de orice natură specifice erei comuniste.

Expoziția va reuni la final obiecte specifice din perioada 1945–1989

Ei sunt invitați să contribuie la expoziție prin donația obiectelor. Lista obiectelor de epocă poate include absolut orice obiect care a făcut parte din epocă. De la cele mai banale, precum sticle de lapte, pachete de țigări, ziare, reviste, steaguri, legitimații, distincții, premii sportive, uniforme (militare, școlare sau altele), piese de îmbrăcăminte, până la cel mai complexe precum fotografii, bibelouri, bunuri electrocasnice (echipament de radio și televizor), piese de mobilier, jucării, etc.

Predarea obiectelor se face la sediului Muzeului Județean Satu Mare, (Bulevardul Vasile Lucaciu, nr. 21). Ori prin ridicarea de la domiciliu până la data de 1 martie anul acesta. Informațiile în legătură cu preluarea bunurilor pot fi obținute de către persoanele interesate, în prealabil, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00 la coordonatorul proiectului, Claudiu Porumbăcean, la nr. de telefon: 0740.218234.

Deși este o perioadă de care cei care au trăit-o și-o amintesc în general cu tristețe și invocând încă o profundă traumă, perioada comunistă este cea mai apropiată de zilele noastre. Și în consecință oarecum cu cele mai multe obiecte care s-au păstrat, multe într-un mod accidental.