În Israel s-au vaccinat peste două milioane de persoane. ”Sunt cea cu numărul 2 milioane”, se menționa pe pancarta asistentei medicale

În statul Israel s-au vaccinat peste două milioane de persoane, dintr-o populație de aproximativ nouă milioane și jumătate de suflete. O asistentă vaccinată joi în prezența premierului Benjamin Netanyahu a fost adnotată cu acest număr în statistici.

„Sunt cea cu numărul 2 milioane”, se menţiona pe o mică pancartă pe care o ţinea în mâini asistenta medicală. Ea a fost vaccinată joi în oraşul Ramla, în apropiere de Tel Aviv, relatează AFP și Agerpres.

Israel va fi ”prima țară care va ieși din criza corona”, a declarat Beniamin Netanyahu

Alături de ea, Beniamin Netanyahu, în prezent în campanie electorală, a dat asigurări că Israelul va fi “prima ţară care va ieşi din criza corona”. “Vedem luminiţa de la capătul tunelului”, a spus prim-ministrul israelian. El a dat exemplul personal în startul ambiţioasei campanii de vaccinare pe 19 decembrie, în direct la televiziune.

La începutul lui ianuarie, autorităţile sanitare estimau că două milioane de persoane vor primi ambele injecţii anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii. Joi, 14.01.2021, în jur de 150.000 de persoane fuseseră inoculate cu ambele doze.

Statul Israel a început oficial campania de vaccinare la finalul anului 2020, mai exact la 20 decembrie, în tandem cu campania de vaccinare europeană. Operațiunea este disponibilă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, angajații din sănătate administrează prima doză a vaccinului Pfizer/BioNTech la o rată de 150.000 de oameni pe zi, ceea ce înseamnă aproape 2% din populație.

La o populație de 9,3 milioane de locuitori și cu o mobilizare exemplară de acest gen, Israel și responsabilii israelieni din domeniul Sănătății speră că în luna ianuarie 2021 vor realiza, posibil în premieră la nivel mondial, vaccinarea anti-COVID-19 a 50-70% din populația țării.

Momentan campania de vaccinare din Israel este de cel mai mare succes de pe mapamond. Israel a debutat însă mai puțin fericit în lupta împotriva pandemiei. La începutul campaniei de vaccinare mulți israelieni erau nemulțumiți de reacția autorităților referitor la criza coronavirus. Ei se declarau de asemenea surmenați pentru că se găsesc în cel de-al treilea lockdown.