În ciuda faptului că acest an a fost diferit pentru toată lumea, cu siguranță pentru Teatrul „Andrei Mureșeanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe a fost unul plin, prezentând pe parcursul celor 12 luni nu mai puțin de 80 de spectacole, atât în mediul offline, cât și în cel online, la care au participat un total de 14.000 de spectatori.

În anul curent, teatrul a prezentat patru premiere, o coproducție națională și opt reluări. A efectuat un turneu național, fiind co-finanțat de către  Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), precum și un turneu internațional.

Totodată, un număr de trei proiecte ale TAM au câștigat finanțări notabile, de la AFCN, Consiliul Județean Covasna și de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna. Conform datelor furnizate de către instituție. Din totalul de 80 de spectacole prezentate de către TAM, 12 dintre acesta au fost incluse în cadrul anumitor festivaluri, online și offline.

Condițiile din momentul de față cauzate de către pandemia mondială de coronavirus, au forțat porțile Teatrului „Andrei Mureșeanu”, să se extindă către digitalizare. În acest sens, TAM a fost printre primele instituții teatrale din România care a utilizat tehnologia VR360, în vederea prezentării spectacolelor în realitate virtuală, prin intermediul accesării platformei www.teatruVR.ro.

„Teatrul VR 360 presupune vizionarea unui spectacol de teatru cu ajutorul unei căști VR, prin intermediul căreia spectatorul este transpus în inima poveștii, privind jocul actoricesc din prisma unui personaj, sau chiar din perspectiva unui alt actor, trăind la o intensitate maximă experiența.”- se arată pe platforma menționată.

În 2020, TAM a lansat și proiectul cultural „Floating Cinema&Theater (cinema și teatru plutitor), care a fost inspirat după modelul francez. Desfășurarea acestuia s-a realizat în parteneriat cu mai multe instituții din Sfântu Gheorghe.

Programul de anul acesta a regăsit și mult cunoscutul festival „DbutanT”. În total, toate activitățile organizate de către Teatrul „Adrei Mureșeanu” în 2020 au fost apreciate de un număr de 14.000 de spectatori, atât online, cât și offline.