Durata pandemiei de COVID-19 este incertă. Mulți specialiști consideră că până la jumătatea anului 2022 pandemia va continua să se răspândească. De aceeași părere sunt inventatorii primului vaccin autorizat.

Ugur Șahin, directorul executiv al BioNTech, susține că vaccinarea reprezintă singura șansă pentru ca lucrurile să revină la normal.

„Trebuie să asigurăm rate de vaccinare foarte ridicate la nivel mondial. În caz contrar, nimeni nu va fi în siguranță “, a spus Uğur Șahin, directorul executiv al BioNTech.

De asemenea, Șahin a mai precizat că trebuie vaccinată aproape 70 % din populația globului pentru a ajunge la imunitatea de turmă, informează evz.ro.

”Până la mijlocul anului 2022, chiar și regiunile cu o densitate mare a populației, cum ar fi India, vor atinge o rată ridicată de vaccinare și imunitate de turmă”, a declarat directorul executiv al firmei, Ugur Sahin, relatează Antena 3.

Vaccinul reprezintă singura cale spre normalitate în lupta cu COVID-19

Compania BioNTech a fost înființată de doctorul Ugur Șahin împreună cu soția sa, Özlem Türeci. Vaccinul a fost produs în colaborare cu compania americană Pfizer. Totodată, doctorul Ugur Șahin a vorbit despre importanța celei de-a treia doze de vaccin în viitorul apropiat.

Acest lucru ar fi posibil după trecerea între nouă luni şi un an. Când ar fi necesară administrarea unei a treia doze de vaccin. Acțiunea ar ajuta la garantarea menţinerii unei imunităţi maxime.

De asemenea, Sahin a vorbit despre ridicare restricțiilor pentru persoanele care s-au imunizat deja împotriva noului coronavirus.

El consideră că trebuie evitat, pe cât posibil, discriminarea între cei vaccinați și nevaccinați. Este clar că toată lumea își dorește să revină la normal, dar trebuie luate în vedere și persoanele care nu au reușit să ajungă să se vaccineze.

La nivel mondial au fost administrate mai bine de 1 miliard de doze de vaccin, iar cazurile de COVID-19 sunt într-o continuă scădere la nivel mondial. India, din nefericire, înregistrează o creștere considerabilă a cazurilor de COVID-19, iar organizațiile internaționale trimit ajutoare medicilor din spitalele greu încercate.