Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a precizat că vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 va putea începe în cel mai scurt timp posibil.

Fostul consilier onorific de la Ministerul Sănătății a precizat că eficacitatea vaccinului este foarte sigură și recomandă ca în viitorul apropiat copiii să aibă posibilitatea să se vaccineze.

Profesorul de sănătate publică de la UBB este cunoscut pe site-urile de socializare ca ,,Profu de sănătate”.

Cherecheș: Rezultatele sunt impresionante

„Pfizer tocmai a anunțat rezultatele trialului de fază trei desfășurat pe adolescenți cu vârsta între 12-15 ani, iar rezultatele sunt impresionante. Eficacitatea este de 100%, iar efectele adverse sunt similare cu efectele adverse ale adulților.

Cel mai probabil că pe parcursul lunii viitoare Pfizer va depune documentația la Agenția Europeană a Medicamentului, iar în cazul în care este autorizată, adolescenții peste 15 ani vor putea începe să fie vaccinați cu vaccinul Pfizer”, susține Răzvan Cherecheș.

Răzvan Cherecheș: Vaccinarea va opri pandemia

De asemenea, compania care produce vaccinul în colaborare cu BioNTech a anunțat că a început trialul de fază 3 pe trei grupe de vârstă 6 luni-2 ani, 2 ani-5 ani și 5 ani-11 ani.

Expertul în sănătate publică a precizat că rezultatele studiilor vor fi publicate cât mai curând, referitor la vaccinarea copiilor.

„În câteva luni vom afla și rezultatele acestor studii, iar în cazul în care rezultatele sunt pozitive și aceste vaccinuri sunt autorizate vor putea să fie vaccinați și copiii începând de la vârsta de șase luni în sus”, a explicat expertul UBB, Răzvan Cherecheș.

Peste 3.000.000 de români au fost vaccinați până în momentul actual, iar autoritățile preconizează că numărul va crește considerabil datorită centrelor de vaccinare non-stop ce urmează să fie deschise în mai multe orașe din țară.

Vaccinarea drive-thru a fost adoptată de mai multe orașe, iar oamenii au decis să se imunizeze într-un număr considerabil. Zilnic, conform Grupului Strategic de Comunicare, se vaccinează peste 80.000 de români.