Coordonatorul județean al campaniei de vaccinare în județul Alba, Dr. Ana-Maria Popa a transmis că dozele vor ajunge în siguranță în cele opt centre de vaccinare destinate personalului medical. ,, „A trebuit să ţinem cont de opţiunile celor care s-au înscris pentru a primi vaccinul, având în vedere că este vorba nişte condiţii speciale de depozitare şi administrare a acestuia. Astfel, pentru a respecta cerinţele în ceea ce priveşte transportul şi păstrarea vaccinului în condiţii de temperatură optimă, dar şi pentru a reduce la minimum pierderile de vaccin, în urma centralizării datelor primite de la cele opt centre de vaccinare, s-a stabilit că prima zi de vaccinare în judeţul Alba va fi 4 ianuarie 2021”

Pentru prima fază a vaccinării, dozele de vaccin anti-COVID19 vor fi transportate de la Brașov la sediul DSP Alba, urmând mai apoi distribuirea lor în cele opt centre locale de vaccinare: Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul Orăşenesc Câmpeni, Spitalul Orăşenesc Abrud şi Spitalul de Boli Cronice Câmpeni.

Biroul de Presă al DSP Alba a precizat că dozele primite trebuie administrate în maximum cinci zile de la recepționare, iar după epuizarea lor se poate solicita o nouă tranșă de vaccin. ,, Detalii despre identitatea primului cadru medical care se va vaccina împotriva COVID-19 vor fi furnizate în timp util, mai arată sursa citată. „Comunicarea privind prima persoană vaccinată şi ora la care va avea loc vaccinarea aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, a mai precizat Biroul de Presă al DSP Alba.

 

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV),  cea de-a doua tranșă cu vaccinul anti-COVID a ajuns în țara noastră pe cale aeriană astăzi, 29 decembrie, în jurul orei 8.00 dimineața, constând în 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca.