Subiectul măștilor de protecție  a fost întors pe toate părțile.   Oficialii de la Eduație, Sănătate, medici și profesorii au avut opinii diferite.

Inițial, s-a considerat că purtarea măștii de protecție în timpul efortului este un real impediment pentru copii.

Pe de altă parte, unii dintre pediatri au susținut că riscul de infectare este mare, chiar dacă orele sport se fac în aer liber. Chiar dacă virusul Covid-19 nu îi afectează pe cei mici la fel de mult ca pe adulți, autoritățile se tem că îl pot duce acasă, la părinți, bunic. Astfel, rata de infectare poate crește.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, spune că a analizat toate recomandările și a ajuns la câteva ipoteze în ce privește masca de protecție în timpul orelor de sport.

Când vor purta elevii masca de protecție

Dacă ora de sport se desfășoară în aer liber, atunci purtarea măștii NU este obligatorie, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi.

Dacă ora de sport se desfășoară în interior, atunci recomandarea fermă a Ministerului Sănătății este să se poarte masca, trasmite oficialul de la Sănătate.

La baza celor situații, Vlad Voiculescu vine cu ultimele date privind numărul de infectări cu Covid.

Avem incidența în creștere a cazurilor de infectări la nivel național;

Avem de asemenea o creștere a cazurilor pozitive SARV-CoV-2 în rândul cadrelor didactice de la reluarea cursurilor și de numărul claselor/grupelor suspendate.

În 23 februarie – 1 martie 2021 s-au înregistrat:

– 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021;

– 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic până la data de 1 martie 2021;494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie – 1 martie 2021, a completat acesta.

Cele mai afectate județe de Covid sunt la acest moment Timiș, Cluj, Brașov. În acestea, învățământul se desfășoară în scenariul roșu.

Numărul persoanelor vaccinate anti-Covid a ajuns, miercuri, 3 martie, la un milioan. În stare gravă, internați la  la secțiile ATI  sunt  1161 pacienți.