În cursul acestei săptămâni, Raed Arafat anunţă faptul că urmează să fie supuse le vot afirmativ o serie de restricţii suplimentare, plus o carantină nocturnă prelungită. Potrivit spuselor şefului DSU, măsura de faţă va reduce contactul şi momilitatea răspândirii virusului Sars-Vov-2.

Cu toateacestea însă, Raed Arafat a respins ideea unei carantine de weekend complete.

„Da. În anumite momente şi poate pentru a reduce activităţile neesenţiale, da. Vedem ţări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franţa, de la 21 în alte ţări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă şi contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, spune la Digi24 Raed Arafat, întrebat dacă ar fi de acord cu o carantină prelungită pe timp de noapte.

O practică a măsurilor care dă rezultate internaţionale

Secretarul de stat din MAI spune că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte ţări.

Seful de stat din cadrul MAI susţine faptul că măsuri precum acestea şi-au dovedit eficienţa şi în alte ţări.

„Astea sunt discuţii pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi şi să nu ieşi deloc, nu cred că aşa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activităţi vor fi reduse. Să te duci în oraş, să te plimbi departe de casă după o anumită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuţie la nivelul Comitetului tehnico-ştiinţific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, adaugă Arafat.

Noi măsuri la orizontul apropiat

În cursul săptămânii actuale, Arafat anunţă aprobarea unei serii de noi măsuri.

„Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”, conchide Arafat.