Acest lucru se întâmplă în urma unei sesizări formulată de PNL împotriva candidatului alianței PSD-Pro România, Adrian Toma.

Liberalii au semnalat, în septembrie 2020, că acesta a depus dosarul de candidatură, fără a avea semnăturile liderilor celor două partide.

Deși Biroul Electoral Local din Moldova Nouă a considerat că întrunește condițiile pentru a candida, Tribunalul Caraș-Severin a declarat-o nulă.

Prin urmare, voturile luate în septembrie nu se mai iau în considerare.

Adrian Toma obținuse voturi în proporție de 48, 42%.

Caraș-Severin. Alegerile locale, repetate

Autoritățile mai au câteva zile pentru reorganizarea alegerilor locale.

Acestea se vor desfășura cu respectarea măsurilor specifice pandemiei.

Pe buletinul de vot vor rămâne candidații PNL și cei ai Partidului Verde, Eugen Băleanu, respectiv Ion Chisăliță.

Orașul Moldova Nouă trebuie să aibă un executiv stabil al Primăriei, mai cu seamă în perioada gestionării centrelor de vaccinare anti-Covid. Este un moment important pentru populație.

Caraș Severin- Cine sunt candidații de la alegerile locale din 24 ianuarie

Astfel, cetățenii sunt chemați la urne din nou. Vor avea de ales dintre un liberal și un ecologist.

Eugen Băleanu reprezintă Partidul Verde și toată campania electorală a militat, pentru corectitudine și muncă în folosul comunității!

Ce pot oferi oraşului şi cetăţeanului? Corectitudine şi muncă în folosul comunităţii! Ce au oferit aceşti oameni în ultimii ani? Nimic sau aproape nimic. Pentru binele comunităţii, slogan drag lor, s-a transformat în binele lor, iar cetăţeanul şi oraşul au fost lăsați de izbelişte, este mesajul postat de acesta pe contul personal de Facebook.

Ion Chisăliță este președintele PNL Moldova Nouă. A mai fost edilul acestei localități în perioada 2008-2012.

Acesta se declară omul faptelor și nu este un contestatar al președintelui PNL, Ludovic Orban.

Decizia de anulare a mandatului lui Adrian Toma este definitivă. Surprinzător rămâne modul cum judecătorii de la Biroul Electoral Local i-au admis dosarul de candidat, fără elementele esențiale, semnăturile celor două partide.