Polițiștii i-au percheziționat locuința. Au fost uimiți să îi vadă colecția de arme, de tip psitol.

Pentru niciuna nu are, însă, permis de por-armă.

”Judecătoria Reşiţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 27 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, lovire sau alte violenţe şi ameninţare”, precizează IPJ Caraş- Severin.

Caraș- Severin. Arestat, după ce și-a împușcat iubita

Din primele informații, victima a fost rănită grav, dar primește îngrijiri medicale la Spitalul de Urgență Caraș -Severin.

Dacă starea acesteia se va modifica, implicit se va schimba și încadrarea juridică.

Polițistii spun că totul a pornit de la o criză de gelozie. Bărbatul se manifesta, în mod frecvent, violent față de iubita lui.

Dacă se va dovedi că a avut discernământ la momentul comiterii faptei, bărbatul riscă închisoare până la 5 ani.

Cazurile de violență au explodat

Polițiștii sunt surprinși de numărul cazurilor de violență în familie. În timpul pandemiei, acestea s-au înmulțumit.

Zeci de ordine de protecție au fost eliberate. Chiar dacă legislația s-a schimbat și a devenit mai drastică în ceea ce privește violența în familie, mulți ajung după gratii.

Experții în psihologie judiciară susțin că judecarea cazurilor privind admiterea ordinelor d eprotecție ar trebui să de facă după alte criterii.

Caraș-Severin. Explicațiile unui psiholog criminalist

„ Evident că, pe baza unor acte din dosar nu poți să cunoști o situație care s-a produs în timp și care impactează diferit, atât pentru victimă , cât și pentru agresor.

Este indicat, ca în unele cazuri, mai ales de cele violență în famile, judecătorii să ceară opinia experților.

Nu facem expertiză psihiatrică, decât când vedem semne clare de nebunie. Asta nu e o soluție. Un judecător nu poate fi și psiholog, și psihiatru. Legea ar trebui modificată.

Din complet să facă parte experți în psihologie, în criminologie. S-ar evita multe tragedii. Asemenea decizii, superficiale, creează o nesiguranță victimelor și le descurajează să reclame abuzurile, a precizat Alina Oprea, psiholog criminalist.