Aceasta a anunțat că a formulat plângere penală, dar va solicita și instantei civile despăgubiri civile pentru oamenii care au fost ținuți în frig, mizerie, la Staționarul 3 din Reșița(foto -stiriletransilvaniei.ro)

După ce cazul din Caraș-Severin a apărut în mass media, la fața locului a venit o comisie de la Ministerul Sănătății, însă, nu a luat niico măsură.

Se invocă lipsa fondurilor, iar în spitalele din România s-au întâmplat adevărate tragedii după izbucnirea pandemiei.

Caraș- Severin. Batjocura pacienților de la Spitalul din Reșița, în instanță

Imaginile de la spitalul din Reșita au făcut înconjurul țării. Totul părea desprins dintr-un film de groază: pacienți dezbrăcați pe hol, mizerie infernală, pereți plini de igrasie.

Senatoarea Șoșoacă, avocată de profesie, va invoca aspecte constituționale raportate și la practica CEDO.

Conducerea spitalui a dat neputincioasă din umeri, menționând că nu răspunde de investiții.

Caraș-Severin. Spitalul se lăuda cu fonduri pentru Covid

Situația de la spitalul din Reșita este cu adevărat revoltătoare, deoarece în comunicatele de presă se lăuda cu fonduri pentru lupta cu virusul Covid.

În luna august 2020, managerul Waldemar Murgu anunța investiții de peste un milion de euro.

„ Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa continuă lupta cu noul coronavirus cu investiţii de peste 1 milion de euro! Cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi a unor ONG-uri a fost achiziţionată aparatură de ultimă generaţie, vitală pentru secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. După cele 6 ventilatoare pentru ATI primite de unitatea medicală alte 10 urmează să ajungă de la Ministerul Sănătăţii. Este cea mai mare investiţie efectuată în istoria spitalului” explica managerul Waldemar Murgu.

Din păcate, fondurile nu au fost direcționate pentru a cumpăra măcar o nouă lenjerie de pat bolnavilor.

Revolta oamenilor a ajuns la cote maxime, după tragedia de la Matei Balș, dar și pentru felul în care sunt tratați pacienții cu Covid-19.  În mai multe județe din țară, s-au raportat plângeri, fie pentru tratament, fie pentru raportarea târzie a deceselor.