La acest moment, se află în arestul Poliției Caraș- Severin, după ce în locuințele lor au fost găsite peste 3 kilograme de cannabis, provenit din Spania.

La perchiziții, a fost găsit și un pistol de tip airsoft, pe care îl foloseau pentru a-i amenința pe cei care cumpărau de la ei droguri, susțin reprezentanții DIICOT.

Caraș- Severin.  Cantitate uriașă de droguri, descoperită de polițiști

La acest moment, cercetările continuă pentru a se afla cum au ajuns drogurile în țară. Anchetatorii nu exclud ca rețeaua să fie mai mare, cu ramificații în Spania.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități, au participat jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș- Severin.

Au fost prinși în flagrant

„ Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- B.T. Caraș-Severin, au depistat în flagrant delict, în municipiul Reșița, 3 tineri, cu vârste cuprinse între 25 și 27 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare 2,5 de kilograme de cannabis„ , transmite DIICOT.

În momentul depistării, în autoturismul folosit de cei trei bărbați a fost descoperit un pistol de tip airsoft. În aceeași zi, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Caraș-Severin, la locații folosite de persoanele în cauză, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 0,5 kilograme de cannabis.

Pentru faptele lor, cei trei riscă închisoare de la 2 la 7 ani.

Ce efect are cannabisul

Potrivit cercetătorilor, canabisul are efecte controversate asupra creierului uman. Dependența este dată de legăturile neuronale pe care le formează. Cei mai mari consumatori de cannabis sunt adolescenții și tinerii.

Dr. Emmet Power, unul dintre cercetătorii clinici de la RCSI, a declarat că există o legătură evidentă  între consumul frecvent sau dependența de cannabis și schimbarea IQ.

„Acest lucru corespunde unei scăderi a coeficientului intelectual de 1,98 puncte”, precizează dr. Power .