Oferă cazare gratuită iubitorilor de autombile vechi. Astfel, traseul Semeringului din Caraș-Severin  poate fi o provocare pentru cei care iubesc mișcarea pe patru roți.

Acest proiect a fost posibil prin parteneriatul dintre Retromobil Club-filiala Caraș Severin și Primăria Ciudanivița.

Astfel, cei care vor să se bucure de piesajele pe care le oferă zona vor fi cazați în apartamentele complet utilate, din fondul locativ al primăriei.

Caraș- Severin. Cazare gratuită pentru iubitorii de automobile vechi

Andrei Rotaru, reprezentantul Retromobil Caraș- Severin spune că ideea i-a venit în pandemie. Căuta o modalitate de a relua întâlnirile din club. Apoi, s-a gândit că zona, puțină cunoscută de români, fostă zonă minieră, poate fi o perlă a turismului românesc.

Cazarea se poate pe tot parcursul anului, iar înscrierea se face prin intermediul clubului Retromobil Caraș -Severin.

Cred că este o modalitate destul de inedită de a crește comunitatea iubitorilor de autovehicule atestate istoric, prin oferirea unui spațiu generos de întâlnire, de relaxare și de orgnizare a unor evenimente în cadrul filialei noastre. Fiecare dintre membrii noștri are o viață profesională activă, iar, chiar și cu probleme legate de pandemie, am văzut că este destul de dificil să ne întâlnim, să ne menținem pasiunea pentru mașinile vechi și în același timp, să reușim să ne cunoaștem mai bine și să discutăm în tihnă despre hobby-ul acesta care ne leagă. Locul este excelent, avem spațiu unde putem să ne aducem și bâtrânele doamne, putem să petrecem câteva zile împreună, iar zona este mai mult decât atractivă turistică , explică Andrei Rotaru.

Comuna Ciudanovița numără mai puțin de 1000 de suflete

Potrivit ultimului recensământ, comuna Ciudanovița are 657 de locuitori. Este cunoscută datorită minelor care asigurau salariul a zeci de persoane în anii trecuți.

Ecologistii s-au arătat îngrijorați de radiațiile din această zonă, însă, localnicii spun că s-au obișnuit. Pentru ei, la acest moment este important ca investitorii să-i valorifice potențialul turistic.