Astfel, la centrul de vaccinare din cadrul școlii  „Mihai Peia” –Caraș Severin, procesul de vaccinare a fost suspendat.

Inițial, erau programate 300 de persoane pentru a se vaccina anti-Covid, însă, când au aflat că dozele sunt de la Astra Zeneca, oamenii au început să se retragă.

Din primele informații, oamenii devin reticenți, după ce au aflat că acest vaccin produce cele mai multe reacții adverse.

Cu toate acestea, niciuna dintre acestea nu au fost raportate în județul Caraș Severin. Potrivit datelor oficiale, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 100 de reacții adverse cunocute ale vaccinului Astra Zeneca, dar în alte județe.

DSP Caraș- Severin a transmis că au fost administrate 1000 de doze de vaccin produse de Astra Zeneca și nu s-a înregistrat nicio reacție adversă.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, județul Caraș- Severin a beneficiat de 22 700 de doze anti-Covid. Cele mai multe au fost cele de la Pfizer.

Mitul vaccinării anti -Covid, spulberat de medici

Cei mai mulți dintre medici spun că temerile oamenilor sunt nefondate și au la bază mituri. De aceea, este importantă informarea din surse sigure.

„Vaccinul produs de Pfizer Moderna, Astra Zeneca este un vaccin genetic. Lanțul reacțiilor chimice din organism nu permite trecerea din ARN mesager în ADN. Au apărut tot felul de mituri, că ne modifică structura genetică. Nu există așa ceva!” , a declarat medicul Vlad Sârzea, pentru EvZ Transilvania.

El precizează că toate vaccinurile au la bază informație genetică, însă, cel produs pentru Covid-19 reușește să producă anticorpi, imunitate celulară. Asta înseamnă că nu produce imunitate sporadică, de câteva luni, ci pentru ani buni. Cel puțin la aceste studii se raporetază medicii acum.

„Este un vaccin pur, conține ser, o bulă de colesterol care e naturală, ARN mesager și polientilenglicol, singura chestie care nu e naturală. De aceea, se păstrează la -80 de grade”, a adăugat Vlad Sârzea.