La Tribunalul  Caraș- Severin a ajuns o asfel de cerere din partea a șase foști parlamentari. Este vorba despre Gheorghe Pavel Bălan, Ioan Benga, Aurel Duruț, Gheorghe Hogea, Ion Simeon Purec și Mihai Radan .

Ei au chemat în judecată Parlamentul României, pentru a-și redobândi pensiile speciale de care au beneficiat până în luna februarie ac.

Caraș- Severin. Cum vor parlamentarii să pună mâna pe bani

Cel mai supărat este Mihai Radan. El a avut trei mandate de deputat, în perioada 2000-2012. Ultimul a fost mai scurt cu patru luni, fiind de fiecare dată ales la nivel național ca reprezentant al Uniunii Croaţilor din România, informează reșița.ro

Cum au rămas parlamentarii fără pensii speciale

Parlamentul a aprobat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor în februarie ac. În total, au fost 357 de voturi.

Singurii care au menționat că sunt prezenți, dar nu votează  au fost parlamentarii UDMR.

Unii dintre foștii parlamentari susțin că această decizie este neconstituțională.

„Majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. N-au mai putut să o dea cotită! Oricât de mult au încercat să tergiverseze și să se afunde în proceduri.

Odată modificat Statutul deputaților și senatorilor, pe Cîțu nu-l mai împiedică nimic să dea OUG pentru eliminarea tuturor celorlalte pensii speciale”, declara Marcel Ciolacu, președintele PSD, partid care a avut această inițiativă legislativă.

Pensia media a unui fost parlamentar se apropie de 6000 de lei pe lună. Un pensionar normal, după câțiva ani buni de muncă poate primi sub 800 de lei.

„ Este un gest de respect față de milioanele de pensionari din țară, acela de a crea un sistem de pensii echitabil și corect, care să nu mai permită ca unii pensionari din România (mulți fără a îndeplini nici criteriul vârstei, nici pe cel al stagiului de cotizare) să aibă o pensie medie de peste 9 000 lei, în timp ce pentru 5 milioane de pensionari pensia medie este de 1 500 lei” , a declarat și Raluca Turcan, ministrul Muncii, la scurt timp după eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.