Subiectul concedierilor a fost abordat de către Dunca încă din timpul campaniei electorale, iar acum, odată primit mandatul de președinte, reorganizarea administrației județene nu s-a lăsat deloc așteptată.

Astfel, în timp ce anumite idei au fost justificate, altele s-au dovedit a fi cauzatoare de tot felul de comentarii, multe dintre propuneri fiind corectate în Consiliul Județean pe motiv că punerea lor în practică era imposibilă, fiind complet ilogice.

Implementarea noii organigrame, amânată până în februarie

Conform organizației concepute de către Romeo Dunca, numărul salariaților nu va scădea neapărat în prima fază de reorganizare, primele concedieri trebuind să fie înregistrate încă de la începutul anului 2021. Cu toate acestea, consilierii liberali au cedat, motiv pentru care organigrama modificată în concepția lui Dunca are acum un nou termen de intrare în vigoare, respectiv data 15 februarie.

„Am împins un pic termenul de aplicare a noii organigrame până în 15 februarie pentru a da mai mult timp celor care au emoții că nu își găsesc un alt loc de muncă, dar și pentru a putea noi să ne oprim cu atenție asupra fiecărei persoane, să analizăm bine.

După ce a trecut fenomenul ăsta de teamă, oamenii au început să înțeleagă faptul că noi nu avem nimic cu persoanele, avem probleme cu incompetența, cu lenea și cu lipsa de performanță. Deja s-au cristalizat lucrurile, deja oamenii încep să prindă curaj”, a explicat Romeo Dunca.

Opoziția atacă, Dunca nu se lasă

Răspuns la acuzele opoziției cu privire la faptul că președintele Dunca le arată ușa celor din CJ Caraș Severin, acesta a replicat că absolut nimeni nu a stat în calea lui Hurduzeu, Popovici sau Nedelcea de a-și angaja consilieri personali.

Mai mult, potrivit președintelui, consultanții aleși au un grad ridicat de profesionalism de care, în opinia sa, județul are o extraordinară nevoie, aceștia nefiind impuși de către partid anume.

„Sunt în plus câteva posturi de consilieri, 6 mai exact, 2 la mine și câte două la cei 2 vicepreședinți. Din această poziție putem foarte repede să punem imediat, fără concurs, câțiva oameni pe care noi îi considerăm importanți. Să vină și să supravegheze anumite sectoare unde schimbarea nu va fi atât de ușoară, avem niște poziții fierbinți”, a adăugat Dunca.