Oamenii au votat din nou, duminică, 24 ianuarie, după ce Tribunalul Caraș-Severin a anulat mandatul lui Adrian Toma, din partea PSD-PRO România.

Prezența la vot a fost extrem de scăzută, doar 36,37% dintre cetățenii cu drept de vot s-au prezentat la urne.

Caraș-Severin. Campanie electorală agitată

De data aceasta, Ion Chisăliță l-a avut contracandidat doar pe reprezentantul Partidului Verde, omul de afaceri, Eugen Băleanu.

Numărătoarea voturilor arată că reprezentantul PNL, Ion Chisăliță, a fost votat de 2710 persoane, în timp ce Eugen Bălean a primit 1183 de voturi.

Cei doi s-au contrat pe toată durata mini campaniei electorale, acuzându-se reciproc de lipsă de interes pentru administrație.

Ion Chisăliță a mai fost primar al orașului Moldova-Nouă, în perioada 2008-2012.

Este președintele PNL Moldova Nouă și un apropiat al lui Ludovic Orban.

După alegerile locale din septembrie 2020, Adrian Toma a fost contestat de PNL. Au semnalat instanței că la dosarul de candidatură nu are semnăturile celor două formațiuni din partea cărora a candidat.

Cu toate acestea, a primit girul magistraților de la Biroul Electoral Local.

Tribunalul Caraș-Severin a dat dreptate, însă, liberalilor și i-au anulat mandatul, chiar dacă a fost votat în proporție de peste 40%.

Câini și găuri în asfalt

Câinii fără stăpân și drumurile neasfaltate au fost printre cele mai frecvente reproșuri ale cetățenilor din Moldova Nouă.

Acum, edilul Ion Chisăliță mai are de gestionat o problemă: centrul de vaccinare, din cadrul Spitalului Orășenesc.

Primarii din toată țara au primit asigurări că vor primi bani de la Guvern pentru cheltuielile cu administrarea centrelor de vaccin, astfel încât să nu afecteze bugetul local.

În județul Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore s-au administrat 384 de doze de vaccin anti-Covid.

Oficialii DSP susțin că nu s-au înregistrat reacții adverse, iar numărul celor care s-au vaccinat în acest județ a ajuns 5042.

În ceea ce privește mandatul lui Chisăliță, locuitorii vor vedea în următorii patru ani, dacă aceste este așa cum se declară: „ un om al faptelor, nu al cuvintelor!”