Recent, liberalii din Maramureș, filiala PNL din sectorul 1 București, cei din Iași au declarat public că îl vor pe Orban  în continuare președinte.

Un asemenea mesaj a transmis și organizația din Caraș- Severin, condusă de Marcel Vela, fost ministru al Afacerilor Interne în guvernul Orban.

În opinia acestuia, Orban a reușit să unească partidul și să-l ducă la guvernare, opinie contrară organizației din Cluj.

„Rezultatele foarte bune însumate la toate rundele de alegeri din 2019 și 2020, performanța la guvernare în funcția de prim-ministru, precum și modalitatea în care a condus PNL, apreciată de marea majoritate a reprezentanților din administrația locală, constituie argumentele pentru care Biroul Permanent Județean al filialei PNL Caraș-Severin a luat decizia cu unanimitate de voturi”, transmite PNL Caraș-Severin.

Caraș-Severin. Liberalii sunt pro Orban. Nimeni nu se înghesuie să-l susțină pe Cîțu

 Citește aici de ce îl susține Vela pe Orban

Cu nenumărate ocazii, senatorul Marcel Vela a precizat că Orban merită susținerea, întrucât a dus partidul la guvernare în etape grele. Cei doi se cunosc de peste 30 de ani și sunt în relații cordiale.

Până în prezent, Orban are un posibil contracandidat. Este vorba despre Florin Cîțu, actualul premier. El nici măcar nu a anunțat clar, dacă va candida la președinția PNL, în toamna acestui an. A menționat că își dorește o funcție la vârful patidului.

Până la acest moment,Cîțu nu are suporteri liberali declarați.

Pe de altă parte, principalii oponenți ai lui Orban sunt liderii PNL din Cluj. Alin Tișe i-a declarat război public, după ce a fost numit un prefect din partea UDMR.

” Aici nu este vorba despre UDMR. Nu am o problemă cu UDMR, ci cu modul în care s-a negociat. Conducerea centrală a PNL nu a înțeles cum funcționează Ardealul, care sunt necesitățile Ardealului” , a afirmat Tișe, într-o postare live pe Facebook, realizată de Ziua de Cluj.