Oamenii au raportat erori la înregistrarea prin platforma creată special de STS.

În ideea că le vine în ajutor, Primăria a lansat o linie telefonică pentru programarea alternativă a persoanelor care vor să se vaccineze.

Cu toate acestea, nu au fost primiți la centrul amenajat în cadrul spitalului din Reșita. S-au invocat  lipsa  dozelor și a  spațiului.

Oamenii susțin că au reușit să se programeze abia pentru luna martie. Sunt persoane care au sunat chiar și de 40 de ori,  pentru a se programa.

Caraș-Severin. Autoritățile nu știu câți români se vaccinează în realitate

Zilnic se raportează date cu privire la numărul celor care au ales să se vaccineze împotriva Covid. Situația de pe teren schimbă, însă,  toate cifrele.

Deoarece s-au constituit linii telefonice, adrese de mail în afara platformei pentru vaccinare, numărul celor imunizați nu este calculat cu precizie.

Totodată, sunt centre de vaccinare închise pentru că nu au primit stocul de doze.

DSP Caraș-Severin susține că în județ sunt funcționale toate cele trei centre amenajate pentru acest proces.

În cursul zilei de marți, 26 ianuarie, județului Caraș-Severin i-au fost alocate încă 270 de doze.

Potrivit noii strategii de vaccinare, prioritate au vârstnicii. Astfel, din noile doze, 160 vor fi păstrate pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Ce date transmite Prefectura Caraș Severin

Deși la nivel național se susține că în cadrul unui centru dintr-un oraș mic, se pot administra maxim 80 de doze pe zi, autoritățile au numărat chiar și dublu.

În ceea ce privește județul Caraș-Severin, Prefectura transmite că în utimele 24 de ore s-au imunizat în total 150 de persoane.

De la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid în România, județul Caraș-Severin a primit 6514 doze de vaccin, iar dintre acestea au fost administrate 5192.

La nivel național, oficialitățile susșin că din decembrie și până în prezent s-au vaccinat anti-Covid  peste 300 000 de persoane.

Marți, 26 ianuarie, în țară au intrat peste 90 000 de doze produse de Pfizer.