Update. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului  se delimitează de opiniile exprimate de femeile care pretind că sunt călugărițe.

Nu sunt recunoscute ca fiind parte a monahiilor și oficialii instituției bisericești încurajează populația să se informeze din surse sigure.

Oficiali ai IGPR au menționat pentru EvZ Transilvania că au în vedere acest lucru. În trecut, s-au confruntat cu cazuri de înșelăciune mascate de hainele călugărești.

Abordează în mod special persoane vulnerabile, vârstnici, din categoria celor care ar trebui imunizate.

La acest moment nu se cunoaște, dacă femeile sunt în mod real călugărițe, întrucât nu prezintă detalii despre mănăstirea la care își petrec zilele.

Caraș- Severin. Propagandă anti-Covid, în haine călugărești

Grupul de femei care poartă haine monahale a fost întâlnit și în județul Argeș. Acestea au și un pliant în care sunt prezentate mai multe informații contra-Covid.

La acest moment, polițiștii și structurile de informații vor să afle dacă femeile sunt în realitate călugărițe.

În România, vaccinarea este voluntară și gratuită. Prin urmare, nu pot fi cenzurate opiniile despre vaccinul anti- Covid.

Caraș -Severin.Cum s-a poziționat BOR față de vaccinul anti- Covid

În spațiul public au circulat diverse opinii despre eficacitatea vaccinului anti- Covid.

În mod oficial, BOR nu a pornit o campanie de susținere sau de respingere a vaccinului împotriva Covid.

Cei mai mulți dintre preoți s-au conformat măsurilor impuse de pandemie și i-au îndemnat pe credincioși să le respecte.

Chiar dacă Patriarhul s-a opus la începutul pandemiei, slujbele religioase s-au desfășurat după regulile stricte transmise de Comitetul pentru Situații de Urgență.

În ceea ce privește vaccinul anti-Covid,  fiecare preot a transmis ceea ce a considerat că e de cuviință.

„Despre caracterul sigur al actului de vaccinare” nu se poate pronunța Biserica iar „cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei .

Un studiu realizat de Barometrul vieții religioase arată că BOR se bucură de încrederea românilor în proporție de 70%, iar medicii sunt pe locul al doilea, fiind creditați de oameni în proporție de 55%.