Update. Începând de astăzi, 10 mai, volumul „Zori Însângerate” este disponibil la punctele de difuzare a presei într-un un număr mai mare de exemplare.  Tirajul a fost suplimentat cu 1000 de exemplare.

Semnalele au venit de la cititorii din Transilvania, așa cum le-a expus redactorul -sef al Evenimentului Zilei, însă, surpriza a venit din sudul țării, unde comunitatea de maghiari e aproape inexistentă. Sudul țării devine interesant pentru UDMR la alegerile parlamentare. Mai jos veți afla cum.

Unii cititori, pasionați de lectură, de istorie, cititori fideli ai Evenimentului Zilei, au semnalat un aspect demn de luat în seamă. Deși a fost disponibilă la chioșcurile  de ziare din toată țara din 12 aprilie,  în Călărași a putut fi achiziționată abia la începutul lunii mai.

Vânzătorii au argumentat că nu a ajuns cartea sau deja s-a vândut. Motivele invocate sunt false, deoarece oamenii au mers constant, în ideea de a o cumpăra, încă de la lansare.

Ulterior, după ce li s-a precizat că nu este o practică fair-play în relațiile comerciale, cărțile au început să fie așezate  pe raft, la vânzare.

Cartea  „Zori însângerate”, boicotată la difuzare chiar și în sudul țării. Poate fi comandată on-line

Spunem că aceste șicane au putut fi anticipate în zona Transilvaniei, dar strategia din sudul țării aduce în prim plan și alte aspecte de ordin interetnic. Cartea părea a nu fi disponibilă exact la chioșcurile așezate în zonele în care  locuiesc pensionarii. Ei sunt cei care preferă în mod special achiziționarea în mod tradițional. Altfel, comenzile on-line nu au întâmpinat niciun fel de problemă.

Însă, așa cum este și menționat în prefața volumului-document, ar fi foarte folositoare o abordare istorică și nu polemică despre ce s-a întâmplat la Târgu-Mureș, în martie 1990(Larry L. Watts)

Când devine important sudul țării pentru UDMR.  Cifre uluitoare

După cum bine se știe, comunitatea maghiară este concentrată în zona Transilvaniei. Cu toate acestea, la alegerile parlamentare, în județe precum Ialomița sau Călărași, se înregistrează un număr însemnat de voturi pentru UDMR. Reprezentanții secțiilor de vot și cei din Biroul Electoral Județean sunt, însă, oameni de la alte partide. Nu cunosc limba maghiară și nu au reprezentat vreodată comunitatea maghiară din România.

Un algoritm simplu arată că minoritatea intră ușor în Parlament, atunci când românii nu se prezintă la vot în număr mare.

Peste 600 de voturi a obținut UDMR la ultimele alegeri parlamentare în Călărași, în condițiile în care maghiarii din acest județ pot fi numărați pe degetele de la o mână.

Adevărul nu poate fi ascuns

În mod cordial,  toți cititorii au dreptul la informare. Volumul expune secretele dosarelor CNSAS cu privire la conflictele interetnice petrecute în România, în perioada 1989-1990.

Evenimentele s-au derulat  sub egida Planul „VIRRADAT” \ „AURORA ZORILOR” care a fost conceput de mințile liderilor de la Budapesta, școlite în „universitățile kominterniste, KGB-iste și GRU-iste” de la Moscova.

Poate fi comandă on-line, simplu. Cu un singur click, aveți control direct asupra comenzii. Accesând www.agoramag.ro, veți ști exact când ajunge cartea la dumneavoastră.