Adrian Gheorghe,preşedintele CNAS, a declarat miercuri că a fost aprobată o nouă organigramă a instituţiei. Aceasta prevede şi înfiinţarea unei unităţi de implementare a proiectelor.
„De ieri, când a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie al CNAS din această lună, a fost aprobată o nouă organigramă a CNAS. Sunt câteva modificări importante. Una dintre ele se referă la înfiinţarea unei unităţi de implementare a proiectelor la CNAS, deoarece se desfăşoară aici mai multe proiecte, majoritatea din fonduri europene nerambursabile, care au o importanţă deosebită pentru sistemul de sănătate. Ele se referă la modernizarea, multe dintre ele, nu toate, sistemului informatic. Unitatea de implementare a proiectelor, subordonată direct preşedintelui, va face ca aceste proiecte să fie coordonate mult mai eficient. Au o valoare foarte mare, sunt sute de milioane de euro”, a spus Adrian Gheorghe.
După spusele acestuia, vor fi scoase la concurs şi şapte posturi în Departamentul IT al CNAS.
„Prin reorganizarea posturilor au fost făcute libere şi vor fi scoase la concurs şapte posturi în Departamentul IT al Casei Naţionale, care a suferit mişcări de personal dramatice în ultimii ani. Au plecat peste 10 oameni. Din diferite motive, mişcare naturală… Avem nevoie de specialişti IT. Aceste posturi se vor scoate la concurs în cel mai scurt timp. Unul îl avem scos deja, urmează alte şase”, a susţinut preşedintele CNAS.
Alte măsuri prezentate de președintele CNAS
De asemenea, președintele CNAS a vorbit și despre măsurile necesare pentru consolidarea unui parteneriat corect atât cu pacienții, cât și cu furnizorii de servicii medicale. În acest sens, Adrian Gheorghe a anunțat că, în scurt timp, CNAS va implementa o aplicație prin intermediul căreia pacienții pot semnala situațiile în care, la solicitarea furnizării de servicii medicale, nu le sunt respectate drepturile.
„Am sesizat o aplicare neuniformă a reglementărilor din sistem care afectează uneori accesul pacienților la servicii medicale. Încurajăm pacienții să ne semnaleze problemele pe care le întâmpină pentru a le putea remedia. Scopul nu este de a găsi vinovați ci de a îndrepta erorile din sistem care pot afecta pacienții”, a subliniat președintele CNAS.