De-a lungul celor 44 de episoade ale actualului sezon concurenții au putut să-și etaleze abilitățile și pasiunea față de domeniul culinar, iar competiția a devenit din ce în ce mai populară în rândul publicului și a celor preocupați de arta culinară. Câștigătorul finalei celui de-al optulea sezon a fost cel mai constant la ”tigaie” și a fost chiar anticipat ca virtual câștigător de către organizatori.

La cei numai 26 de ani ai săi, Ionuț Belei nu a surprins aproape pe nimeni prin câștigarea finalei ”Chefi la Cuțite”. Încă de la început, de la audiții și până la momentul final, Ionuț Belei a fost unul din concurenții care a pregătit bucate cele mai alese. Notele primite de către el de-a lungul întregului sezon au fost cele mai mari.

Roxana Blenche, Ionuț Belei și Maria Șandru au fost cei care au reușit să ajungă până în finala competiției. Doar trei concurenți au reușit să se califice în marea finală și au concurat pentru premiul de 30.000 de euro și pentru titlul de cel mai bun bucătar din România.

Au fost nu mai puțin de patru ore de gătit pentru marea finală a sezonului 8, iar echipa pe care și-a ales-o pentru acest moment l-au ajutat pe Ionuț Belei să pregătească cele 14 farfurii exemplar. La final, premiul de 30.000 de euro și farfuria de aur au ajuns în mâinile lui Ionuț Belei.

Ionuț Belei are doar o diplomă de electrician și a ales bucătăria dintr-o întâmplare în urmă cu circa 7-8 ani. El a povestit cum a plecat în construcții în străinătate, iar când a ajuns acolo unde trebuia să doarmă nu avea pat și totul era în devălmășie. A lucrat apoi ca ospătar și „spălător” de vase într-un restaurant din Germania, unde până la începerea competiției ”Chefi la Cuțite” a fost bucătar. Pentru o perioadă a reușit să lucreze chiar cu chefi cu stele Michelin.

Chef Sorin Bontea a fost impresionat încă de la început de talentul lui Ionuț și a declarat în intervenția prin Skype în emisiunea Antena 1, ”Extra Night Show”:”Felicitări, Ionuț, esti senzațional. A fost minunat, e născut să gătească. A fost mereu foarte bun, pe tot parcursul competiției. Ce să facă acum Ionuț, trebuie să respecte ceea ce face și să nu gătească ceva ce nu ar mânca el.Scărlătescu a spus că e cel mai bun concurent dintre cele 8 sezoane, iar Scărlătescu nu spune așa ceva. Băieții au fost foarte buni, dar el a fost mereu constant, e singurul din tot concursul.”

De asemenea, Ionuț Belei a declarat deosebit de emoționat despre Sorin Bontea: ”Este idolul meu. Am primit multe sfaturi. Dar cel mai important sfat pe care l-am primit de la un mentor este acesta: învață-ți echipa să lucreze pentru tine, nu cu tine”.