Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă a făcut anunţul potrivit căruia ofertele aferente celui de-al doilea lot al segmentului Lugoj-Deva al autostrăzii A1, vor putea fi depuse în următoarea perioadă. Potrivit spuselor sale, se pare că s-a ajuns la un anumit accord cu fostul constructor.

Cătălin Drulă: Lumea se întreabă ce se întâmplă acolo

„Cea mai importantă veste, pentru toată România: pe Lugoj-Deva, pe lotul 2, pe zona aceea cu tunelele urşilor, suntem de vreo 4 ani într-un blocaj, astăzi în sfârşit s-a ajuns la un acord pe acest lot cu fostul constructor, a fost o reziliere abuzivă în 2017, constructorul a câştigat, anul trecut a venit o decizie care a căzut ca o secure pe acest proiect, de plată a 270 de milioane către acest constructor, de repunere în contract, şi practic lucrurile acolo erau blocate.

Lumea întreabă, pentru că este singurul sector lipsă de pe autostrada A1, între Sibiu şi Arad/Nădlac, şi întreabă ce se întâmplă acolo, că avem o zonă lipsă de 9 kilometri de autostradă şi se ocoleşte pe drumul naţional alăturat.

Ei bine, în sfârşit s-a ajuns la un acord cu acel constructor şi se poate debloca licitaţia care deja este lansată, se depun clarificările acolo şi în curând se vor depune ofertele, deci vom avea un constructor care să construiască acele tuneluri şi în sfârşit să avem autostrada continuă de la Sibiu până la Bruxelles”, a afirmat Cătălin Drulă.

Aprobarea drumului de legătură dintre Vama Giurgiu şi DN 5

Totodată, ministrul a afirmat şi faptul că în cadrul ultimei şedinţe de Guvern, ultimele expropieri pentru drumul de legătură dintre Vama Giurgiu ş DN 5 au fost, de asemenea, aprobate.

„Am adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi ultimele exproprieri necesare pentru drumul de legătură între Vama Giurgiu şi DN 5, este vorba de acel proiect de drum de 6 kilometri, un drum expres, fără intersecţii la nivel, un drum cu separatoare pe mijloc, un drum modern, care pleacă fix de la ieşirea din Vama Giurgiu sau de la intrarea în ţară, depinde cum ne uităm, şi ocoleşte complet Municipiul Giurgiu. Un proiect care are ca termen de finalizare promis de constructor sfârşitul acestui an”, a explicat Cătălin Drulă.

Autostradă continuă de la Sibiu până la Bruxelles

Cătălin Drulă a mai spus că, pe autostradă, se va putea ajunge de la Sibiu la Bruxelles în aproximativ patru ani de zile.

„Lipsesc doar 9 km de autostradă. O să fiu sincer și realist fiind vorba de două tuneluri la mijloc: mai devreme de patru ani nu va fi gata. Important este să fie gata peste patru ani, nu 10”.