Acțiunile pentru căutarea lui Sebi au devenit tot mai complexe. Peste 250 de oameni – polițiști, jandarmi, pompieri, pădurari și voluntari – au încercat în ultimele zile să-l găsească. Căutările extinse s-au efectuat cu câin de urmă, drone, elicopter, barcă, autoșenilată

Acțiunile pentru căutarea lui Sebi au devenit tot mai complexe, deși anotimpul rece dă tot mai puține șanse ca acesta să mai fie în viață dacă s-a rătăcit. Peste 250 de oameni – polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari – au încercat să dea zilnic de urma lui. La căutările extinse pe o suprafață de 30 de km pătrați au participat și trei câini de urmă, un elicopter MAI, drone, o barcă, o autoșenilată.

ISU Arad a confirmat că la acțiunea de căutare a copilului participă zeci de polițiști cu 8 autoturisme, 12 pădurari, câteva zeci de voluntari cu 5 drone și 7 mașini de teren, 30 de pompieri cu 4 autoturisme de teren, o autoșenilată, o barcă și o autospecială de suport și câteva zeci de jandarmi cu o autospecială. Folosirea dronelor este cea mai modernă și eficientă metodă care a fost utilizată de către salvatori, dar nici ea nu l-a adus pe Sebi acasă.

Sebi a plecat la joacă, dar nu s-a mai întors. Mama lui a sunat la 112 sâmbătă la orele 19.10 și de atunci copilul este căutat fără un rezultat favorabil

Sebi a plecat sâmbătă de acasă la joacă. Într-un moment de neatenție se pare că s-a îndepărtat de grupul de copii cu care se juca. De la orele 16.30 ale zilei de sâmbătă copilul de 7 ani nu a mai fost văzut. Polițiștii orașului Chișineu-Criș au fost sesizați de mama copilului prin 112 după orele 19.00 când deja se înserase de-a binelea. Ea le-a spus oamenilor legii că fiul ei a plecat, în jurul orei 16.30, de acasă. Se pare că acesta s-a îndreptat spre o stână din extravilanul localității și nu s-a mai întors.

Acțiunile de căutare vor continuă și în a șasea zi. Mama copilului crede însă că acesta a fost răpit și a făcut un apel către cei care l-au răpit să-l aducă acasă

Acțiunile de căutare vor continua și azi, în a șasea zi, dar cu toții se gândesc se acum la ceea ce este mai rău. De altfel mama copilului nu mai crede că Sebi s-a rătăcit. El ar fi fost găsit, în această variantă, fie în viață, fie decedat de către echipajele de căutare. Ea crede că Sebi a fost răpit de către cineva.

Mama lui Sebi a declarat că ea crede că fiul ei a fost răpit şi a transmis un mesaj presupusului răpitor: „Nu pot pune capul pe pernă că pruncul meu nu este în casă. Cineva l-a furat, pentru că nu este nicio urmă de el. Au căutat atâția polițiști, jandarmi aici, pe hotar, se găsea ceva. Care l-a furat îl rog din tot sufletul să mi-l aducă, să vină cu el”.

Sebastian are 1,20 metri înălțime, păr șaten, fața ovală și constituție astenică. Autoritățile fac apel către cei care dețin informații despre unde s-ar putea afla minorul  să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.