UPDATE. Din primele date ale anchetei rezultă că femeia a avut un acces de furie. Ea a mărturisit că a avut dureri de cap. I-a lovit pe copii pentru a se descărca.

Prin urmare, procurii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș au dispus  o expertiză neuropsihiatrică.

„Persoana urmează a fi audiată în calitate de suspect, abia la terminarea expertizei neuropsihiatrice (…) Deocamdată, în prezenţa avocatului i s-au adus la cunoştinţă faptele săvârşite. Din discuţiile purtate cu medicul de familie reiese că avea un comportament absolut normal şi se preocupa de creşterea celor doi copii. E greu de spus în acest moment ce anume s-a întâmplat (…) Vorbim, totuşi, de cazul unui om tânăr”, a declarat  Bogdan Gabor, purătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Dacă se va dovedi că femeia nu a avut discernământ, urmează să fie internată la unul dintre centrele de psihiatrie și măsuri de siguranță. Sunt unitățile medicale unde își ispășesc pedeapsa cei care comit fapte penale și nu sunt raționali.

Unul dintre copii era sugar, avea patru luni, informează IPJ Maramureș. Primele date ale Poliției Maramureș arată că femeia avea tulburări psihice.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore și este audiată în acest moment.

Revenim cu detalii.