Mai exact, fără să înțeleagă ce au decis, a crezut că a aprobat propunerea PSD de a majora pensiile cu 40%.

În realitatea, decizia CCR, publicată pe site-ul oficial, vineri, 22 ianuarie, scoate la lumină dezastrul creat de parlamentari. Un dezastru la o lege crucială, pensiile românilor.

Ce a decis de fapt CCR

În fapt, magistrații CCR au admis Ordonanța de Urgență 135/2020(OUG)tocmai pentru că parlamentarii au creat o lipsă de procedură juridică. Practic, au modificat legea pensiilor printr-o OUG, prin care punctul de pensie să fie direct 1775 de lei.

Mai exact, mult trâmbițata majorare cu 40%.

Acest lucru este, însă, în dezacord cu puterile în stat.

Parlamentul are obligația de a infirma sau de a confirma punctul de pensie, transmite CCR.

Cu alte cuvinte, CCR nu a decis majorarea pensiilor cu 40%, ci doar a restabilit cui îi revine sarcina de a decide asupra punctului de pensie.

Decizia CCR– Ca în schițele lui Caragiale

Imediat după sedința CCR din 13 ianuarie, Raluca Turcan, alți liberali și social-democrați s-au purtat ca în schițele lui Caragiale.

Primii au făcut o dramă fără să înțeleagă juridic măcar despre ce este vorba. În ceea ce privește PSD, aceștia au încercat să inducă în eroare populația, că ei au câștigat. Mai exact, s-au victimizat că au ales să majoreze pensiile românilor cu 40%, iar PNL se opune.

Iată ce declara Raluca Turcan după ședința CCR din 13 ianuarie:

Soluția prezentată de CCR privind creșterea pensiilor nu miră pe nimeni. Jurisprudența Curții din ultimii ani arată o părtinire politică evidentă”.

Ce declara Marcel Ciolacu, actualul președinte al PSD:

Nimic pentru români, TOTUL pentru ei!”

Liderul PSD susține că la proiectul de buget pentru anul în curs va arăta că sunt bani pentru majorarea pensiilor cu 40%.

Procentul ar fi fabulos pentru istoria României, însă, pensionarii așteaptă măcar recalcularea pensiilor.

Din cauza unor  erori grave, unii primesc sume exagerate, în timp ce alții încearcă să trăiască cu doar câteva zeci sau sute de lei.