Rareș Bogdan susține că a obținut ce a dorit în urma conflictului cu Ludovic Orban. După ce i-a cerut public demisia, reprosându-i că a negociat funcția de președinte al Camerei Deputaților în interes personal, Rareș Bogdan a menționat că nu regretă afirmațiile.

Ba mai mult, consideră că deciziile din interiorul PNL au devenit mai transparente.

„Nu îmi pare rău deloc de ce am spus. A fost o analiză. Cred că în toată emisiunea aceea dacă regret ceva, regret strict exprimarea. Nu mă caracterizează. Eu cred că democrația funcțională este garanția că nu vor exista derapaje în situația românească.

Am obținut o transparentizare mai mare. Sper ca nimeni să nu mai încalce democrația internă de partid, pentru că eu așa am învățat la științe politice că în partidele democratice deciziile se iau democratic”, a spus europarlamentarul Rareș Bogdan la Digi 24.

Iohannis nu e ca Băsescu

Acesta respinge ipoteza că Iohannis s-ar fi implicat direct în scandalul intern, întâlnindu-se cu Ludovic Orban.

„Nu. Spre deosebire de fostul președinte Traian Băsescu, președintele Klaus Iohannis nu procedează în acest fel. Președintele ne roagă un singur lucru: guvernați bine, modernizați România. Nu îl interesează că eu cu Ludovic ne mai șarjăm”, a precizat Rareș Bogdan, în intervenția de la Digi24.

Dacian Cioloș nu vede niciun pericol pentru coaliția de guvernare

Întrebat, dacă ultimele conflicte dintr-o aripă a PNL vor afecta coaliția de guvernare, Cioloș susține că astfel de tensiuni sunt normale în orice partid, inclusiv la USR Plus se întâmplă astfel de atacuri.

„Nu găsesc deloc că sunt declarații contondente, n-am simțit nicio clipă că acest gen de discuții ar afecta stabilitatea coaliției, e normal într-o democrație, și în USR-Plus se întâmplă asta”, a menționat acesta pentru sursa citată mai sus.

Din toate declarațiile publice ale liderilor PNL, reiese că lui Orban i se reproșează că a negociat prost ministerele cheie, cedându-le UDMR sau alianței USR Plus.

Ludovic Orban este susținut de majoritatea filialelor din țară, însă, acestea au înregistrat rezultate slabe la ultimele alegeri.

Cei mai vehemenți critici au fost liberalii din Ardeal.

Ulterior, s-au mai temperat în declarații. Emil Boc, spre exemplu, a revenit cu precizarea că o schimbare a președintelui PNL se va discuta doar la Congres.