Românii mai înstăriți au preferat să-și petreacă Revelionul în zone exotice, precum Maldive, Zanzibar și Republica Dominicană. În aceste zone nu se cer teste COVID-19, iar rata de infectare cu noul coronavirus e foarte scăzută. De asemenea, un Revelion în Dubai pornește de la 1.000  de euro și poate să ajungă până la 5.000 de euro de familie.

Din Maldive până în Dubai

Românii ce au petrecut noaptea dintre ani în Maldive s-au bucurat de un spectaculos foc de artificii și de o repriză de dans. Toți angajații resortului au respectat cu strictețe toate măsurile de distanțare fizică, iar pe toată perioada au purtat măști și mânuși de protecție.

Tarifele pentru un pachet de Revelion au pornit de la 1.400 de euro de persoană, în preț fiind inclus zborul, taxele și transferurile și cazare pentru 6 nopți la un hotel de 4 stele. Unii turișiti au plătit până la 15.000 de euro de persoană pentru condiții de lux la trecerea dintre ani. Agențiile de turism au introdus chartere săptămânale către Maldive până în februarie. Și tot atunci va fi lansată o cursă directă de vacanță și spre Republica Dominicană

Turiștii care au decis să sărbătorească intrarea în anul 2021  dintr-un hotel de lux din Dubai, au trebuit să respecte cu strictețe toate regulile de prevenirea a răspândirii COVID-19. Amenzile ajungând până la 14.000 de dolari. Românii norocoși au avut parte de un uluitor foc de artificii pe cea mai înaltă clădire din lume. În Dubai purtarea măștii este obligatorie, iar turiștii au prezentat un test negativ pentru coronavirus.

Revelion atipic și cu străzi pustii în România

Majoritatea românilor, datorită pandemiei de COVID-19, trecerea în Anul Nou i-a surprins acasă, fără petreceri zgomotoase, dar împreună alături de cei dragi. Focurile de artificii au fost puține, iar oamenii nu au mai fost prezenți în piețele centrale datorită restricțiilor impuse de autorități. Totuși, pentru a primi cum se cuvine noul an, mai mulți români au înălțat focuri de artificii peste blocuri, cartiere, din balcon sau curte.