Astfel, românii vor putea intra în baruri, discoteci și cluburi în intervalul 00.-05.00, doar dacă sunt vaccinați anti-COVID. Capacitatea de ocupare a localurilor nu trebuie să depășească 50% din numărul total al locurilor disponibile.

Noile măsuri de relaxare. Cum se vor organiza nunțile, botezurile, evenimentele culturale

În ceea ce privește organizarea evenimentelor mari, cum sunt cele culturale, acestea pot fi organizate în spațiu deschis până în 1000 de persoane, dacă se face dovada unui test negativ, a vaccinului sau a faptului că au trecut de infecția cu COVID. Pentru evenimentele cu mai mult de 1000 de persoane este necesară adeverința de vaccinare împotriva acestui virus.

Nunți și botezuri cu maximum 70 de persoane

Organizarea nunților, botezurilor sau a altor mese festive se pot face în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu 50 de persoane.

Sunt permise  competițiile  sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului.

Sălile de sport vor funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție. Numărul participanților poate fi mai mare, dacă participanții sunt vaccinați.

Cum vor intra românii la teatru sau la cinematograf

Teatrele, cinematografele, alte evenimente cultural-artistice vor fi accesibile doar cu mască de protecție. Nu este nevoie de dovada vaccinului sau a testului PCR negativ.

Activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Organizatorii pot decide participarea unui număr mai mare de persoane, dacă fac dovada că sunt vaccinați anti-COVID.

În ceea ce privește organizarea de cursuri, work-shopuri, sunt permise în interior cu maximum 70 de persoane, iar în exterior cu maximum 200 de persoane.

Aceste măsuri sunt valabile, dacă  incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție, au transmis oficialii Guvernului.

Masca nu va mai obligatorie la birou, dacă se respectă o distantă rezonabilă între suprafețele de lucru.