Într-o întâlnire cu aleșii locali din Vrancea, premierul Cîțu, fost ministru al Finanțelor, susține că nu a luat în calcul așa ceva.

Ar fi fost o tragedie pentru buzunarele românilor.

„Am tot văzut în spaţiul public că se reîncălzeşte o ciorbă mai veche. Asta cu taxele! Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care economia este sub potențial este sinucigaș, îți omori economia. România are resurse de a reveni în economie, iar soluția nu este să schimbi un om sau doi. Soluția este digitalizarea, aceasta este soluția pe care am văzut-o în Uniunea Europeană, este soluția să crești colectarea pe termen lung”, a declarat premierul Cîțu.

Ce se întâmplă cu taxele în 2021Cîțu vrea colectare mai eficientă

În discursul său privind bugetul pe anul în curs, Cîțu a precizat că are așteptări mai mari de la ANAF. Gândește o restructurare a acestei instituții. În prim plan este digitalizarea, care să permită plata taxelor și a impozitelor exclusiv online.

Cîțu nu pare mulțumit de modul în care se face recuperarea acetora și susține că ar fi nevoie de o mai mare implicare în rândul contribuabililor mari.

În ceea ce privește deficitul bugetar, soluția lui Cîțu este atragerea fondurilor europene pentru investiții.

„Vom încerca să folosim cât mai mult din fonduri europene. Anul aceste 52% vor fi finanțări din fonduri europene. Urmăresc analizele pe care le fac specialiștii, de fiecare dată când apare un buget. Am urmărit analizele Consiliului Fiscal, o instituție care n-a fost foarte prietenoasă cu guvernele, dar anul acesta au concluzionat că avem un buget realist. În martie vom avea o analiză din partea Comisiei Europene, iar în aprilie vom avea cele trei evaluări din partea instituțiilor de rating”, a adăugat Florin Cîțu.

El a fost prezent la sedința Consiliului Județean Vrancea, după ce liderii PNL din acest județ au precizat că îl vor susține pe Orban pentru un nou mandat la șefia partdidului. Cîțu este unul dintre contracandidatii lui Orban la alegerile PNL din această toamnă.