Astfel, vestea este excelentă pentru turiștii care vor să se bucure de stațiunea Predeal.

Conform hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, începând cu data de 11 mai, ora 0.00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile legale corespunzătoare limitelor de incidenţă mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, a informat Instituţia Prefectului, notează Agerpres.

Cea mai bună veste pentru turiști! În Predeal nu sunt cazuri de COVID

Autoritățile au anunțat în mod oficial încheierea sezonului de schi, însă, stațiunea Predeal oferă multe alte atracții.

Se află la doar 25 km de municipiul Brașov, la 140 km de aeroportul Henri Coandă din București. De asemenea, sunt  doar 30 km de castelul Bran și la numai 25 km de castelul Peleș din Sinaia.

Ce spun salvamontiștii

Chiar dacă este sfârșitul primăverii, unii turiști sunt tentați să facă drumeții montane lungi, neinformați. Salvamontiștii trag atenția că își pot pune viața în pericol. De aceea, detaliază ce se întâmplă la 1800 de metri, mai ales când se încălzește vremea.

„La supraîncărcări se pot declanşa avalanşe de mici dimensiuni, îndeosebi în zonele adăpostite cu acumulări mai importante de zăpadă sau prin ruperea plăcilor de vânt de la peste 1800 m, iar în cazuri izolate se pot semnala curgeri și avalanșe de topire în etajul altitudinal 1500-1800 m.

Oamenii trebuie să înțeleagă că zăpada și-a schimbat consistența și schiurile nu mai alunecă atât de bine. Şi există condiții de producere a accidentelor și pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă. Deci, multă responsabilitate din partea celor care merg pe munte.  Indiferent dacă activitatea lor se limitează la pârtiile pe schi sau la drumeții. Iar avalanşele sunt un pericol real”, spun oficialii Salvamont.

Recent, un tânăr s-a aventurat la o drumeție și a fost nevoit să își petreacă noaptea într-o vizuină din zăpadă, până la sosirea salvamontiștilor. Oficialii Salvamont spun că o vacanță nu trebuie să se transforme într-o tragedie, de aceea este bine să fie luați în seamă.