Sezonul de schi ar putea fi prelungit în Poiana Brașov până la sfârșitul lunii aprilie, au transmis oficialii acestei instituții.

„Am avut discuţii cu cei care se ocupă de întreţinerea pârtiilor, cu cei care se ocupă de transportul pe cablu şi cu cei din Poiană. Cu siguranţă, ne dorim să prelungim perioada în care vom putea schia. Luăm în calcul prelungirea sezonului de schi până la sfârşitul lunii.  Dar,  vom veni cu evaluări săptămânale, să constatăm care este starea pârtiilor. Cu siguranţă săptămâna viitoare vom putea schia fără probleme în Poiana Braşov”,  a declarat Sebastian Rusu, viceprimarul orașului Brașov, pentru Agerpres.

Cea mai bună veste pentru turiști! Ce măsuri anti-COVID se iau

În ceea ce privește măsurile anti-COVID, autoritățile din Brașov spun că agenții economici vor raporta modul în care respectă măsurile impuse de pandemie.

Dacă stratul de zăpadă nu va fi consistent, se va lua în considerare deschiderea doar a anumitor pârtii.

„Săptămâna viitoare se va face o nouă analiză. Dacă cele două criterii – referitoare la măsurile anti-COVID şi la starea tehnică a pârtiilor – sunt îndeplinite, şi va mai exista şi cerere, atunci sezonul va putea fi prelungit până la sfârşitul lunii. Autorităţile iau în calcul, inclusiv, posibilitatea, din cauza reducerii stratului de zăpadă, închiderii doar a anumitor pârtii” , au subliniat reprezentanții Primăriei Brașov.

Ce șanse dau meteorologii pentru schi. Salvamont face apel la prudență

Meteorologii spun că variațiile de temperatură ar permite ca pârtiile să fie deschise. Acest lucru devine posibill, deoarece la munte vor fi condiții de lapoviță și ninsoare în următoarele două săptămâni.

Pe de altă parte, oficialii Salvamont spun că există riscul producerii de avalanșe, mai ales în Retezat și Parâng. Variațiile de temperatură modifică stratul de zăpadă, astfel se pot înregistra avalanșe.

Avertizarea pentru turiști este să se informeze cu privire la avertizări, înainte de drumeții montane.