Cele mai îndrăgite festivaluri din țară s-ar putea relua la Cluj, în august, iar Boc spune că acest lucru ar fi posibil, dacă toți iubitorii evenimentelor publice s-ar vaccina.

„Mesajul premierului și al meu, de aici de la Cluj, este simplu: dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați. Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare la festival și în aceste condiții sunt șanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj și în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare

Acum trebuie să facem și noi ceva, și anume să ne vaccinăm. Eu am făcut-o, cu ambele doze de AstraZeneca atunci când mi-a venit rândul. Pot să vă spun că totul este normal până în acest moment și le recomand tuturor celor care doresc să sprijine economia, locurile de muncă, sănătatea publică, să se vaccineze cu vaccinul pe care ei îl consideră necesar, fără ca acest lucru să fie o obligație”, a declarat Emil Boc la Digi 24.

Cluj. Cîțu a luat legătura cu organizatorii festivalurilor

Aflat în vizită la Cluj, premierul Cîțu a luat legătura cu organizatorii festivalurilor Untold și Electric Castle. Toți așteaptă să apară imunizarea colectivă, pentru ca viața să revină la normal.

Cele două festivaluri sunt extrem de populare în rândul tinerilor și aduc nume sonore din lumea muzicală.

Ministerul Culturii a stabilit deja reguli

Oficialii Ministerului Culturii au elaborat o proiect e lege privind reluarea activităților culturale de la 1 iunie.

Acesta este în dezbatere publică. Se pot trimite propuneri pe adresa de mail comunicare@cultura.ro

În mare, propunerile vizează purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței rezonabile între participanți.

Până la luarea unei decizii definitive, va conta incidența cazurilor de COVID din județele cheie, numărul persoanelor vaccinate.

Potrivit unui raport oficial, peste două milioane de persoane s-au vaccinat anti-COVID de la debutul campaniei de vaccinare.