O femeie din Hong Kong a fost victima celei mai mari fraude prin telefon. Ei i s-a furat nu mai puțin de 30 de milioane de dolari.

Femeia, în vârstă de 90 de ani, a fost țintă ușoară pentru niște hoți ce au sunat-o și le-a cerut 32 de milioane de dolari. Întâmplarea constituie cea mai mare fraudă prin telefon din istoria orașului Hong Kong.

Multe persoane bogate din acea zonă cad pradă ușor escrocilor ce folosesc astfel de operațiuni. Bătrâna locuiește în una din cele mai luxoase cartiere din Hong Kong.

Cum a fost furată de 32 de milioane de dolari?

Pentru ca și planul lor să fie dus la capăt, hoții au sunat-o pe bătrână și s-au dat drept oficiali ai Autorității de Siguranță Publică din China. Escrocii au precizat că numele femeii apare într-un caz grav, ce a avut loc în centrul țării.

Hoții au reușit să o convingă destul de ușor pe femeia în vârstă de 90 de ani să vireze toate economiile într-un cont bancar necunoscut. Ea a făcut acest lucru pentru a scăpa de așa zisul caz grav în care numele ei este implicat, titrează CBS. Se pare că în următoarele zile unul dintre hoți a apărut la locuința bătrânei cu un telefon mobil special.

Femeia a făcut 11 transferuri bancare în valoare totală de 32 de milioane de dolari, pe o perioadă de cinci luni. Femeia a vorbit în permanență cu presupușii agenți ce au convins-o să transfere o sumă colosală în conturile lor.

Cea care a alertat autoritățile chineze a fost chiar persoana care avea grijă de bătrână. După cercetările inteprinse, autoritățile au arestat un tânăr de 19 ani pentru fraudă. El a fost eliberat pe cauțiune.

Reamintim că o femeie de 90 de ani a fost păgubită cu 32 de milioane de dolari, după ce o echipă de hoți au convins-o să vireze, în mai multe luni, banii în conturile lori.