Citibank s-a trezit cu aproape un miliard de dolari în minus după ce, dintr-o greșeală, a virat mai multor creditori ai companiei de cosmetice Revlon suma de bani. Din nefericire pentru bancă, un judecător american a decis că jumătate din bani să rămână în conturile în care au fost virați, informează CNN.

Citibank urma să transfere 8 milioane de dolari. Suma reprezenta plata dobânzilor către mai mulți creditori care au împrumutat Revlon cu mai multe sume de bani. În schimb, Citibank a virat accidental suma fabuloasă de 900 de milioane de dolari.

Dacă unii dintre creditori au returnat banii înapoi, 10 companii de investiții au refuzat să returneze banii transferați de Citibank.

Justiția americană a decis: 500 de milioane de dolari rămân în conturile creditorilor

Conform unei legi americane din New York, dacă beneficiarul este îndreptățit să primească acea sumă de bani, iar el nu știe că au fost virați, atunci poate să păstreze banii.

„Atunci când un beneficiar primește o sumă de bani pe care era îndreptățit să o primească, iar acesta nu știe că acei bani au fost transferați din greșeală, el nu trebuie să se întrebe dacă să păstreze sau nu acești bani, ci are tot dreptul să considere respectivul transfer drept o tranzacție finală și completă, fără posibilitate de revocare”, se arată în motivarea deciziei Curții de Apel New York.

Citibank a rămas fără 500 de milioane de dolari

Judecătorul Jesse Furman a decis ca cele 500 de milioane de dolari să rămână în conturile celor de la Revlon. Avocatul a două companii creditoare care s-au trezit cu milioane de dolari în conturi laudă decizia judecătorului.

„Suntem extrem de încântați de decizia plină de atenție, clară și precisă pe care a luat-o judecătorul”, a declarat avocatul.

Decizia instanței nu este definitivă, iar reprezentanții de la Citibank au declarat că vor face apel.