Conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, CNCAV, în cursul acestei zile, cea mai mare tranșă de vaccin al companiei Pfizer BioNTech, care conține nu mai puțin de 725.400 de doze, va ajunge în țara noastră.

Livrarea serurilor se va realiza exclusiv pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Cluj, Timișoara și București. Cu privire la transportul lor, acesta este de fiecare dată asigurat de către firma producătare care duce dozele către centrele de stocare, inclusiv pe cale terestră.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, transportul lor se realizează ca întotdeauna în condiții optime, în condiții de siguranță cu caracter special, cu gheață carbonică șă folie etanșă.

Distribuirea dozelor de vaccin Pfizer pe centre de depozitare

Vaccinarea populației continuă atât în centrele de la nivelul Capitalei, cât și în cele din întreaga țară, dozele fiind distribuite în modul următor:

  • Centrul Național de Stocare București: 175.500 doze.
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 85.410 doze.
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze.
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 92.430 doze.
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 91.260 doze.
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 93.600 doze.
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 93.600 doze.

Până în momentul actual, țara noastră a recepționat un număr de 4.397.309 doze de vaccin produse de către compania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate pentru vaccinarea populației.

În cadrul centrelor de vaccinare se vor folosi nu numai dozele primite în tranșa curentă, ci și serurile din tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise de către Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin intermediul direcțiilor de sănătate publică județene și cea a Capitalei.

Pe teritoriul României, alocarea dozelor de vaccin pentru imunizare împotriva noului coronavirus se realizează de fiecare dată în conformitate cu calendarul de livrare care este întotdeauna pus la dispoziție de către firma producătoare, sens în care, în fiecare săptămână România primește tranșele necesare pentru vaccinarea populației.