În opinia liderului PNL, românii care au copii ar trebui să fie realiști. Fostul premier spune că acestea ar putea crește de la anul.

„Nu există resurse să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an.  Dacă vrem să le creștem și la anul
Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an, dacă vrem să le creștem și la anul!

Ca atare, noi susținem formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, a declarat, luni, 24 mai, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Cea mai proastă veste pentru părinți. Alocațiile nu mai cresc

Deși susține că nu a discutat punctual această chestie în coaliție, Orban a făcut prognoza economică. Liderul PNL se așteaptă la atacuri PSD din acest motiv. Cu toate acestea,  face trimitere la majorarea alocațiilor de la începutul anului curent. Mai exact, creșterea este de 20%, nesemnficativă așa cum au catalogat-o cei mai mulți dintre părinți.

”,Vom aborda și acest  subiect pentru a putea clarifica și pentru a putea adopta modificare și în Camera Deputaților”, a explicat Orban într-o declarație de presă.

Cheltuielile pe care statul refuză să le vadă

Părinții sunt dezamăgiți și cei mai mulți dintre ei scriu pe rețelele de socializare că statul nu vede cheltuielile uriașe pe care le-au făcut cu școala on-line.

Un raport al organizației „ Salvați copiii” a arătat cât au cheltuit părinții în anul școlar 2020-2021, pentru a susține școala on-line a copiilor lor. Potrivit acestuia, echipamentele pentru educația online au avut  costul mediu  mediu de 5.800 de lei pe familie.

7 din 10 părinți au cumpărat astfel de dispozitive, iar salariul mediu a fost de 2800 de lei/familie. După acest anunț, social-democrații au spus că iau în calcul o nouă moțiune de cenzură.