Lovitura în fotbal, pregătită de finanțatorii CFR Cluj ar putea da planurile multora peste cap.

Oficialii CFR Cluj au anunțat un proiect grandios. O investiție de 12 milioane de euro. Totul se va transforma în cea mai mare academie de fotbal din Europa de est, transmit reprezentanții clublui.

Potrivit digisport.ro, terenul a fost achiziționat deja. Are 12 hectare, iar dotările viitoarei academii vor fi cele mai moderne.

Până acum, în România modelul academiei de fotbal a fost lansat de Gigă Hagi.

El folosește deja talentele de la VIITORUL. Ulterior, FCSB a preluat această metodă, însă, la un nivel mai scăzut.

Cea mai tare lovitură în fotbal. Vine de la Cluj

CFR Cluj a ieșit învinătoare,  ieri, 28 aprilie, cu   FC Botoșani, scor 2-0 în etapa a patra a play-off-ului. Este pe primul loc al Ligii 1.

Istoria CFR Cluj este cunoscută de ardeleni.  Clubul a fost fondat la 1907, iar de atunci, jucătorii și antrenorii au fost schimbați pe bandă rulantă.

În sezonul 2019-2020 a cucerit, însă, inimile tuturor românilor. Este vorba despre  turul 3 al Champions League. Echipa s-a impus în  Scoția, 4-3 pe terenul lui Celtic.

În goană după puncte

Antrenorul Edi Iordănescu spune că jucătorilor le reamintește mereu un lucru: orice punct contează, oricât de puternic sau de slab este adversarul.

”Orice punct contează acum, la nivelul clasamentului există o continuitate. FCSB a condus mult timp clasamentul, este cea mai bună FCSB din ultimii şase-şapte ani, o echipă competitivă, cu jucători foarte talentaţi, care s-au maturizat foarte mult. O echipă omogenă, este favorită pentru câştigarea campionatului.

O spune clasamentul, au atuurile lor. Nu va fi uşor, este o luptă deschisă. Cine crede că Universitatea Craiova a ieşit din calculele campionatului este cel puţin naiv. Noi, ca să avem speranţe pentru titlu, trebuie să rezolvăm o mare problemă de joc. Mă refer la eficienţa în faţa porţii. Va fi aproape imposibil fără asta”,spunea Iordănescu, înaine de meciul cu Universitatea Craiova.