Peste 100 000 de doze produse de AstraZeneca  vor ajunge la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Ulterior, vor fi distribuite în teritoriu, la toate centrele de vaccinare.

România nu a suspendat vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, deși s-a iscat un scandal uriaș la nivel mondial, după ce au apărut informații că formează tromboze. Autoritățile române susțin că nu există legătură între administrarea vaccinului produs de AstraZeneca și decesul, în schimb, Agenția Europeană a Medicamentului(EAM a confirmat că există riscul formării unpr cheaguri de sânge.

Cel mai controversat vaccin ajunge în România. Cum va fi administrat serul

Cei care vor să se imunizeze anti-COVID cu serul produs de AstraZeneca se pot prezenta și fără programare, doar cu actul de identitate.

100 de reacții adverse în 24 de ore. DSP a intrat în alertă

În ultimele 24 de ore, au fost raportate peste 100 de reacții adverse. În urmă cu două zile, medicii din Timiș au sesizat o învinețire locală la unul dintre pacienții imunizați cu AstraZeneca.

Ce spun oficialii României despre vaccinul AstraZeneca

„Nu s-a pus problema să se retragă complet acest tip de vaccin. Dacă se va decide o impunere a unei limite de vârstă de la care să nu se mai administreze vaccinul de la AstraZeneca şi există persoane care au primit prima doză şi sunt sub acea limită de vârstă. Se va lua o decizie privind schema de vaccinare.  Dacă se continuă cu acelaşi vaccin sau se va continua cu un alt tip de vaccin, după exemplul Germaniei.

Rapelul pentru vaccinul de la AstraZeneca se poate extinde pe o perioadă de până la trei luni, chiar şi peste, ” a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării anti- COVID în România.

Potrivit CNCAV, 55.093 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 26.085 de persoane şi cu cea de-a doua.

De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.159.792 de doze unui număr de 2.578.713 de persoane. Dintre acestea,  997.634 au primit o doză şi 1.581.079 şi pe cea de-a doua.