Relațiile dintre liderii maghiari și medicul Benedek nu par să fi fost cordiale, câtă vreme era frecvent subiect de persiflare.

Cel care dă tonul ironiilor este liderul UDMR, Peter Ferenc.

El a recunoscut cum a făcut mișto de doctorul Benedek și  de soția lui, Theodora Benedek, la Balul Palatului, un eveniment cultural cu tradiție în Târgu-Mureș.

Totul se întâmpla când Theodora Benedek candida din partea PNL la primăria Mureș.

Celebrul medic Istvan Benedek, subiect de glume la ședințele UDMR

”Huai ce situație!”

Jurnaliștii de la flux24.ro au publicat stenogramele ședințelor UDMR din care reiese cum, de multe ori, umorul nu are nicio noimă când e umbrit de tensiuni politice.

Celebrul medic Istvan Benedek, subiect de glume la ședințele UDMR.

Peter Ferenc – Mă întrebă (Benedek Imre) ”Aici ce trebuie făcut ?” și îi spun…”ce trebuie să faci…asculți concertul filarmonicii…și după aceea, OBLIGATORIU, i-am spus OBLIGATORIU…trebuie să valsezi pe scenă …” Huuu…atunci eu mă duc acasă” zice Benedek – și eu spun – Atunci pe Theodora trebuie să o lași aici și cineva o să o… ”valseze”… (Râsete) Și mă mai întreabă …. Unde trebuie să stau ? Păi uite acolo sunt organizatorii și întrebă-i pe ei…. nu mă întreba pe mine…”Da’ serios trebuie să valsăm ?”  Nuu…. ni se dă doar ocazie să dansăm. Apoi coborâm …și …este un obicei ca Președintele Consiliului Județean…la orice manifestare să stea în loja centrală..și se ține acest obicei. La concerte mă întrebă dacă eu vin, iar dacă nu vin se dă loja centrală…iar dacă mă duc întotdeauna este rezervată loja centrală….și acum au venit organizatorii și m-au invitat în loja centrală …loja centrală era pregătită pentru noi și când mergeam în sus îl văd pe Zoli (candidatul Soos Zoltan) pe care îl întreb – Tu unde stai ?

”Theodora  pleacă de acolo ca vântul de o răsunat întreaga lojă”

Undeva lângă voi – îmi răspunde. Nu ! Vino lângă mine, este campanie, hai să te vadă lumea lângă mine. L-am pus lângă mine (pe Soos Zoltan- N.RED- CANDIDATUL INDEPENDENT DE ORIGINE MAGHIARĂ SUSȚINUT DE UDMR) dar nu l-am întrebat (pe Benedek Imre) unde stă. Din dreapta trebuia să vină Soos Zoltan și ei (familia Benedek Imre) s-au așezat în stânga mea. Dar, în lojele mici sunt trei scaune în față și trei scaune în spate…În fața lor (familiei Benedek Imre) deja sosiseră trei invitați deci ei au rămas cu locurile din spate, la Theodora i-au rămas locurile din spate…Huai ce situație. Deodată îl văd că o ia pe Theodora și pleacă de acolo ca vântul …de o răsunat întreaga lojă. Nu știam ce se petrece… A plecat, să fie sănătos…Din astea am mai văzut, nu este nici o problemă…

Dar cea mai tare faza a făcut-o Imre cu Makkai …la Insulă …se aduce mâncarea …se ridică Imre ia farfuria din mâna ospătarului și îi spune (lui Makkai) tu astăzi nu mănânci (râsete)

Medicul Benedek a fost răpus de Covid, în septembrie 2020. Familia a acuzat medicii că, deși era conștient la secția ATI, acesta a murit legat de pat.