Anunțurile referitoare la prima sesiune de finanțări nerambursabile a anului au fost publicate pe website-ul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Trei linii de finanșare

Potrivit celor anunțate, în cadrul primei sesiuni vor exista trei linii de finanțare, precum Promovarea sportului de performanță, Cultură și proiecte de Tineret, învățământ și recreative.

Data limită de depunere a proiectelor pentru linia de finanțare a proiectelor de promovare a sportului de performanță, este de 26 mai, ora 17:00.

Organizarea primei etape va avea loc în ziua imediat următoare, în data de 27 mai, începând cu ora 09:00, iar cea de-a doua etapă se va desfășura pe 31 mai, tot de la ora 09:00.

Rezultatele acestei prime etape vor fi publicate în aceiași zi, adică pe 27 mai, iar cele aferente etapei a doua pe 31 mai. Contestațiile se vor putea depune timp de două zile, iar rezultatele finale vor fi publicate până în data de 7 iunie.

Finanțări nerambursabile pentru Cultură, Tineret, învățământ și recreative.

În ceea privește linia de finanțare Cultură, termenul de depunere a proiectelor va fi identic, prima etapă desfășurându-se pe 28 mai, a doua pe 1 iunie, iar afișarea rezultatelor finale se va face până în data de 8 iunie.

De asemenea, până la data de 26 mai, ora 17:00 se vor aștepta și proiectele de Tineret, învățământ și recreative.

Organizarea primei etape va avea loc în data de 28 mai, începând cu ora 14:00, iar a doua etapă se va susține pe 2 iunie, la ora 09:00. Rezultatele finale vor fi afișate până pe data de 9 iunie.

Suma alocată pentru finanțarea proiectelor, un mister total

Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, nici de această dată nu se știe suma care va fi alocată pentru finanțarea proiectelor care vor fi depuse pe cele trei linii de finanțare.

Potrivit raportului anual referitor la contractele atribuite în anul precedent, în baza Legii 350/2005, numai acele proiecte din cadrul programului de finanțare „Promovarea Sportului de Performanță” și-au primit banii alocați, restul proiectelor neputând fi aplicate din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, prin aceste proiecte au mers aproximativ 12 milioane de lei către:

  • Asociația Fotbal Club UTA Arad.
  • Clubul Sportiv Baschet Arad.
  • Clubul Sportiv Atletico Arad.
  • Clubul Sportiv AMEFA Arad.
  • Asociația CS Pro Volei Arad.
  • Asociația Club Sportiv Voința Arad.
  • Asociația Club Sportiv Șah Club Vados Arad,