Conform comunicatului într-un cadru restrâns, comandantul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, colonel Gurău Stelică, a prezentat activitatea desfășurată în anul care a trecut. Din cauza condițiilor impuse de respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19 au fost de față puțini ofițeri. Colonel Gurău a arătat rezultatele obținute dar și greutățile întâmpinate de unitatea condusă de dânsul în anul precedent.

Restul participărilor la eveniment s-a făcut prin intermediul sistemului de videoconferință, a fost prezidată de, domnul colonel Brâncoveanu Gheorghe Marian. Colonelul Brâncoveanu are funcția de Adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române

Au participat și prefectul județului Harghita, domnul Proca Ioan și conducătorii principalelor instituții ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Harghita.

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni a pregătit un număr de 314 jandarmi. Aceștia au fost pregătiți și la Catedra de Ordine și Siguranță Publică din Sfântu – Gheorghe.

Colonelul Gurău Stelică a prezentat activitatea Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni:

„ Principalele tipuri de activități de formare profesională organizate în Centru au fost:

– Cursuri de formare a tehnicienilor de intervenție profesională  – 179 cursanți;

– Cursul de specializare a subofițerilor în domeniul ordinii publice – 27 cursanți;

– Stagii de pregătire cu elevi din Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni, respectiv Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 100 elevi;

– Stagiu de formare profesională cu subofițeri selecționați temporar, pe timpul stării de alertă – 8 subofițeri;

– Programe de pregătire în domeniul intervenției profesionale cu subofițeri din unitățile operative.

În mod evident, activitatea pe linie de învățământ, principala misiune a unității noastre, a fost decisiv influențată de situația creată prin suspendarea/anularea cursurilor planificate la nivelul structurilor de formare profesională din M.A.I., determinată de riscul infectării cu SARS – CoV – 2.” a spus comandantulC. P. P. C. J Gheorgheni.

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni este o instituție militară de învățământ din cadrul Jandarmeriei Române destinată să organizeze și să desfășoare activități specifice pregătirii, perfecționării și specializării categoriilor de personal diferențiat pe domenii de activitate.