Pe data de 7 ianuarie 2021, în urma unei videoconferințe organizată de SN CFR Călători S.A, susținută de directorul general Dan Costescu, s-a ajuns la un acord între autoritățile locale și CFR Călători, de reluare a circulației pe ruta Arad-Brad. Amintim că din 1 ianuarie 2021, circulația trenurilor pe aceea rută a fost retrasă.

„Am susţinut, alături de ceilalţi primari din zonă necesitatea continuării transpor­tului pe această rută de cale ferată. Directorul ge­neral Dan Costescu a solicitat tuturor pri­marilor com­pletarea unui chestionar privind nevoile de transport de călători pe ruta Arad-Brad, ca bază pentru un studiu de piaţă în vederea menţinerii transportului de călători pe această rută CFR. Mâine (n.r.-astăzi), 8 ianuarie 2021, va avea loc o primă cursă de probă pe această rută, a precizat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.

Din nou, pe șine

Florin Tipa, deputat de Arad, a trimis o interpelare oficială Ministrului Transporturilor în vederea clarificării acestei probleme. Cum era de așteptat, Ministerul a răspuns printr-un limbaj tehnic, fără să aibă soluții concrete.

Cu prima cursă care va pleca pe ruta Arad-Brad se va deplasa directorul General al CFR Călători, Dan Costescu. Sper ca demer­surile noastre să aibă sustinere, să se reia transportul CFR pe această rută şi să fie continuate lucrările de investiţii la clădirea gării şi anexe.Totodată, am revenit cu adrese şi memorii la autorităţile cu putere de decizie pentru conti­nua­rea investiţiilor la Clă­direa Găriii CFR Brad, anexe, terasamente şi par­cul aferent clădirii, care este în patrimoniul CFR”,a mai precizat primarul municipiului Brad.

Decizia pe care  CFR Călători a luat-o  aduce un plus de speranță pentru persoanele din această zonă. Începând din 11 ianuarie 2021, , legătura feroviară va  trece, din nou,  prin următoarele localități: Tămand, Bocsig, Rapsig, Sebiș, Livada, Joia Mare, Almaș, Bonțești, Gurahonț, Romanița, Aciuța, Tălăgiu, Vârfurile, Cariera, Leasa, Hălmagiu, Ocișor, Ociu, Vața, Birtin, Lunca Moților, Baia de Criș, Țeblea, Ribița și Brad.