Conform gsp.ro, campioana României vrea să-și întărească lotul prin achiziționarea unui mijlocaș central, după plecarea lui Damjan Djokovic. CFR Cluj este în tratative cu Alexandru Crețu, un jucător de bază pentru naționala României în perioada mandatului lui Mirel Rădoi.

Echipa clujeană este pregătită să ofere 250 de mii de euro pentru jucătorul de la echipa slovenă, Maribor. Damjan Djakovic a plecat de CFR Cluj la Rizespor, în schimbul sumei de 400 de mii de euro.

CFR Cluj, favorită la câștigarea titlului

Echipa lui Edi Iordănescu caută un înlocuitor pentru Djakovic, iar negocierile cu aducerea lui Alexandru Crețu la echipă sunt avansate. Oficialii ardelenilor sunt pregătiți să de-a o lovitură pe piața transferurilor cu o mutare importantă în centrul terenului.

Echipa clujeană se află pe locul doi în clasament, cu un meci mai puțin jucat față de liderul FCSB.

Campioana României l-a mai pierdut și pe Mihai Bordeianu, vândut la Al-Qadisiyah, în Arabia Saudită.

Agentul jucătorului dorit de CFR Cluj a spus că transferul e mai mult ca sigur.

„Da, sunt şanse mari să fie făcut transferul, negocierile sunt pe ultima sută de metri” , a declarat agentul jucătorului, Zvonko Milojkovici.

Alexandru Crețu

Tânărul fotbalist, actual jucător la Maribor, a jucat la CSM Iași în perioada 2010-2016. Mijlocașul central s-a transferat în 2016 la Olimpija Ljublijana, iar din 2018 joacă la NK Maribor.

Alexandru Crețu a debutat pentru naționala României în 2020. Jucătorul a reușit să strângă patru prezențe  pentru echipa pregătită de Mirel Rădoi, în Liga Națiunilor. Pentru actuala echipă, jucătorul a strâns 14 meciuri în campionatul Sloveniei, Cupă și preliminariile Europa League,

Conform site-ului de specialitate transfermarket.com, cota lui Alexandru este de 400 de mii de euro. Între 2011 și 2017, mijlocașul central a jucat în 86 de meciuri, a marcat două goluri și a reușit 3 pase decisive în Liga I pentru Poli Iași.