CFR Cluj are meci acasă la FC Botoșani, în cadrul etapei a nouă a play-off-ului Ligii 1.

Botoșani se află pe locul cinci în play-off, cu 31 de puncte, CFR fiind liderul campionatului, cu 48 de puncte. În cazul unei victorii a ,,vișiniilor”, titlul va ajunge pentru al patrulea an consecutiv la Cluj.

Echipa lui Edi Iordănescu are un avans de trei puncte față de locul doi, echipa lui Gigi Becali, FCSB. O victorie la Botoșani i-ar face campioni pe cei de la CFR Cluj, indiferent de rezultatul obținut de FCSB împotriva celor de la Craiova.

CFR CLUJ, la o victorie de a ajunge, pentru a patra oară consecutiv, campiona României

Formația antrenată de Edi Iordănescu are un avans de trei puncte în fața ocupantei poziției secunde, FCSB, astfel că o victorie la Botoșani i-ar asigura din punct de vedere matematic câștigarea titlului, indiferent de rezultatul obținut de ”roș-albaștri” la Craiova.

Reamintim  că formația lui Toni Petrea a beneficiat de rotunjirea punctajului la intrarea în play-off, ceea ce înseamnă că ar fi dezavantajată în cazul egalității de puncte.

FC Botoșani vine după un meci în care a condus până în minutul 72, dar a pierdut la un gol diferență. CFR, în schimb, a câștigat categoric împotriva celor de la Universitatea Craiova, obținând astfel al cincilea succes din acest play-off.

FCSB rămâne la trei puncte în spatele liderului de la Cluj. Clujenii vor putea câștiga campionatul chiar dacă nu reușesc să învingă astăzi pe FC Botoșani, cu condiția ca FCSB să obțină un rezultat identic sau mai slab.

Echipa lui Gigi Becali poate câștiga campionatul dacă va reuși să câștige ambele meciuri rămase, iar CFR Cluj nu va înfinge FC Botoțani. Ultimul meci va fi între CFR Cluj și FCSB.

Astăzi, 18 mai, CFR Cluj va juca în deplasare la Botoșani, în în cadrul etapei a nouă a play-off-ului Ligii 1. Dacă echipa lui Edi Iordănescu va reuși să se impună în fața celor de la FC Botoșani, clujenii vor câștiga al patrulea campionat consecutiv.