China a introdus pașaportul digital care le va permite cetățenilor să dovedească statutul sanitar în timpul călătoriei dinspre sau spre străinătate.

Conform Agerpres, introducerea pașaportului digital va contribui la o deschidere a frontierelor chineze.

,,Certificatul COVID” este o aplicație pentru telefonul mobil ce va afișa datele referitoare la testele lor pentru COVID și statutul privind vaccinarea. Aplicația nu este obligatorie și este rezervată doar chinezilor.

Conform xinhuanet.com, aplicația va reprezenta va oferi o siguranță în plus călătoriilor spre sau dinspre străinătate.

,,Pașaportul COVID” , viitorul turismului mondial?

Minsterul de Externe chinez a declarat că introducerea acestui pașaport va avea efecte benefice asupra economiei mondiale. De asemenea, ministerul nu a precizat dacă există alte țări interesate de introducerea unei astfel de aplicații.

Uniunea Europeană va prezenta pe 17 martie ideea introducerii unui ,,pașaport verde”, iar SUA și Marea Britanie au de gând să lanseze sisteme similare cu cel chinez.

China a reușit să țină sub control pandemia de COVID-19 datorită numeroaselor locdown-urilor și testelor în masă. Totodată, măsurile privind purtarea măștii și carantinei impuse la intrarea în țară au fost foarte aspre.

China a limitat intrarea în țară datorită pandemiei de COVID-19

Noul pașaport de sănătate chinez poate fi imprimiat și pe hârtie, iar aplicația a fost lansată pe o aplicație populară numită WeChat.

China nu autorizează intrarea în țară a altor persoane decât cetățenii săi, iar numărul cetățenilor străini este limitat. De asemenea, zborurile internaționale au fost reduse dramatic datorită noului coronavirus.

Toate persoanele trebuie să efectueze la sosirea în China o carantină de cel puțin 14 zile într-un hotel pe cheltuiala lor.

Introducerea ,,certificatului COVID” de către autoritățile chineze nu este obligatorie și este rezervată doar cetățenilor chinezi. Totodată, Ministerul de Externe chinez a precizat că introducerea acestui pașaport va avea efecte benefice asupra economiei mondiale.

Uniunea Europeană va discuta, pe 17 martie, despre introducerea unui ,,pașaport verde”.