Potrivit prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, comuna Ciceu Giurgeşti urmează să intre în carantină din cauza numărului de cazuri de Covid-19 care a depăşit 10/1000.

În acest sens, în cursul zilei de astăzi, la ora 12:00 s-a organizat o şedinţă cu privire la luarea unei decizi finale, însă „demersul este deja făcut”.

Speram că NU vom mai ajunge să luăm astfel de măsuri, mai ales că incidența cazurilor a scăzut chiar foarte tare în județ, dar uite, că oricând se poate întâmpla ceva la care nu te aștepți” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Incidenţa cazurilor din comuna Ciceu Giurgeştitrimisp la Institutul Național de Sănătate Publică

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Bistrița Năsăud, aceasta a înaintat la Institutul Național de Sănătate Publică situaţia actuală referitoare la incidenţa cazurilor de coronavirus din Ciceu Giurgești, pentru care a cerut carantinarea comunei.

Sunt 16 cazuri în total, fiind vorba de 8 familii. Nu sunt multe cazuri, dar comuna e mică. INSP și-a dat deja acordul, iar azi la ora 12.00 vom avea o ședință a CJSU și vom propune carantinarea comunei Ciceu Giurgești. Vor fi filtre la intrarea și ieșirea din comună, se va putea ieși din casă doar pe bază de declarație, și asta e! Nu avem ce face!

Dacă nu au vrut să respecte măsurile impuse, trebuie să recurgem și la așa ceva. Deci două săptămâni vor sta în carantină. Și să sperăm că nu se mai repetă astfel de lucruri. Măsurile sunt date ca să fie respectate. Și uite că, în loc să ne zbatem să deschidem toate școlile și să ne reluăm viața, cât mai normal posibil, avem de-a face cu astfel de cazuri și cu restaurante care anunță chefuri” a mai spus Stelian Dolha.

Giurgeştenii, majoritatea sceptici, consideră că ceea ce a cauzat incidenţa de faţă ar fi un sătean care s-ar fi întors din străinătate, dând o petrecere la care a invitat mai multe persoane.